PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Leposimies ar novadniekiem un cildināsim Latvijas vārdu pasaulē! UNESCO Kultūras mantojuma nedēļa “Madonā - Latvijā - pasaulē”

iesūtīts: 2016.10.10 11:32
Šogad atzīmējam 25 gadu jubileju, kopš 1991.gada 14.oktobrī Latviju uzņēma UNESCO pasaules valstu saimē. Tā ir organizācija, kas pēc Otrā pasaules kara apvienojās, lai veicinātu mieru, rosinātu dažādu kultūru un tautu sadarbību un dialogu starp cilvēkiem, sniegtu ieguldījumu nabadzības mazināšanā un veicinātu ilgtspējīgu attīstību ar izglītības, zinātnes, kultūras un komunikāciju palīdzību...

Katru gadu UNESCO Latvijas Nacionālā komiteja aicina atzīmēt mūsu valsts pievienošanos UNESCO, informējot par organizācijas aktualitātēm, valsts ieguvumiem un sasniegumiem, iesaistot sabiedrību dažādās aktivitātēs un tematiskās akcijās, izcelt vērtības un veicināt to izkopšanu ikdienā. Informēt par UNESCO darbību Latvijā un pasaulē skaidrot UNESCO ieguldījumu nacionālo jautājumu attīstībā, kā arī sniegt informāciju par jau paveikto Latvijas 25 dalības gados UNESCO. UNESCO kultūras mantojuma nedēļas aktivitātes norisinās no 10. līdz 16.oktobrim un šī gada pamata tēma ir Latvijas cildināšana pasaulē.

UNESCO kultūras mantojuma nedēļa Madonas novadpētniecības un mākslas muzejā
“Madonā - Latvijā - pasaulē” no 10. līdz 14.oktobrim no pulksten 11:00 līdz 14:00
.

Aicinām skolēnus iepazīt UNESCO aktivitāšu un saistošu uzdevumu veidā, piedalīties izziņas procesā un uzzināt par  šo organizāciju, UNESCO Pasaules atmiņas Starptautisko un nacionālo reģistru. Kā arī, ar kādiem novadniekiem mēs varam lepoties, kuri Latvijas vārdu nesuši ārpus valsts robežām.

Izzināsim mūsu materiālo un nemateriālo kultūras mantojumu, leposimies ar novadniekiem un cildināsim Latvijas vārdu pasaulē!

Jautājumu gadījumā zvanīt uz muzeja izstāžu zālēm:
Tālr.: 648 23844.
Mob.tālr.: 00 371 26102225.

Foto:
Publicitātes foto no pagājušā gada UNESCO Kultūras mantojuma nedēļas Madonas muzejā,
2016.gada UNESCO Kultūras mantojuma nedēļas logo.



Informāciju sagatavoja: Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izglītojošā darba nodaļas vadītāja Zane Grīnvalde.
Tālr.: 648 23844.
Mob.tālr.: 00 371 29418187.

Ievietoja:
Inga Arāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums