PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

"Man talants ielikts šūpulī". Uz mīļu tikšanos un saredzēšanos 7.novembrī aicina "Spiets"

iesūtīts: 2015.11.04 13:46
Mums katram šūpulī Dievs ielicis kādu talantu. Ja ģimenē tas laicīgi ieraudzīts, prasmīgu pedagogu vadībā izkopts un ja mazais vai lielais cilvēkbērns pats arī to vēlas, tad augļi neizpaliks.

Dziedošo un muzicējošo ģimeņu koncertā Madonas kultūras namā 7.novembrī pulksten 18.00 priecāsimies par Beitiku un Vītolu ģimeņu vispusību. Beidzot būsim sagaidījuši atkal gandrīz visu Beitiku ģimeni uz Madonas skatuves. Šoreiz dzirdēsim Maretas balsi, kompozīcijas, koncerta dalībniekiem viņa būs izcila koncertmeistare. Skanēs mūzikas instrumentu pavadījums, māsa Baiba Beitika-Vītola, kas ir baletdejotāja, priecēs mūs dejojot, gan viena, gan duetā ar vīru Kalvi Vītolu. Ģimenes koncertēs kā atsevišķi, tā kopīgi.

Pasākuma pirmā daļa iecerēta kā koncertuzvedums un veltīta izcilā tenora Jāņa Zābera 80. gadu jubilejas piemiņai un zēnu vokālistu konkursa ,,Aiviekstes lakstīgalas” divdesmitajai jubilejai. Pārstāvot Madonas novadu, šajā konkursā ir piedalījušies arī mani audzēkņi Gints Sterino≠vičs, Arvis Petkuns, Kristaps Eduards Kļaviņš, iegūstot laureātu diplomus, savukārt, Didzis Melderis un Raitis Maļinovskis izpelnījās īpašu atzinību. Daļu no viņiem redzēsim uz skatuves, citus - Kārļa Kumsāra videosižetā.

Koncertā no Jāņa Zābera dzimtās puses Lubānas novada sveicienus nesīs Lienītes Ozolnieces vadītie lielie un mazie Lubānas vidusskolas dejotāji.

Savukārt no Līvānu mūzikas skolas mums dziedās “Aiviekstes lakstīgalas” laureāts, vairākkārtējs arī citu republikas konkursu uzvarētājs Kristiāns Jasinskis, kurš redzēts arī televīzijas ekrānos.

No Zāberu dzimtas atzara flautists Helmuts Zābers koncertā ienesīs īpašas emocijas un muzicēs gan individuāli, gan kopā ar Baibas un Agra Bērziņu ģimeni no Madonas. Agris ir mācītājs, savukārt Baibu esam iepazinuši kā veselīga dzīvesveida un uztura speciālisti. Sadarbībā ar Madonas novada domi viņi jau divas reizes šajā gadā noorganizēja bezmaksas “Veselības dienas” Madonā un darbojas jaunizveidotajā ikmēneša “Veselības klubiņā”.

Par operas mākslinieku balsīm rūpējas mūsu īpašais viesis otolaringologs, ārsts un mucinieks vairākās paaudzēs Dins Sumerags, kurš arī pats beidzis Mūzikas akadēmijā vokālo nodaļu, bet savā laikā ar ģimeni piedalījies republikas “Spietos”.

Koncerta 2.daļā miniatūrizrādē par Raiņa un Aspazijas saskarsmi ar Madonu stāstīs muzeja darbinieces Sarma Rudenāja, Danute Vēze, Māra Zavacka, savukārt Gotlaufu ģimenes puiši kopā ar republikā redzamāko akordeonistu Savu Zihu no Jelgavas klausītājus ievedīs džeza ritmos. Koncerta noslēgumā īsti sulīgā latgaliskā gaisotnē spēlēs Raģeļu dzimtas kapela no Varakļāniem.

Pasākumā dziedās arī Ilze Rijniece, palīdzēs Dzintars un Ingrīda Bērziņi, vadīs Madonas Valsts ģimnāzijas audzēkņi Dairis Virkstenis un Kristaps Eduards Kļaviņš.

Kā vienmēr pasākums bez maksas, pateicoties labvēļiem un atbalstītājiem, īpaši Madonas novada pašvaldībai, SIA “Erante” un citiem “Spieta” draugiem.

Uz mīļu tikšanos un saredzēšanos!
Madonas un citu novadu “Spieta’’ vadītāja, pasākuma režisore Anita Kļaviņa.

‌Madonas pilsēta kultūras namā 7.novembrī pulksten 18.

‌Ieeja: bez maksas.


Informāciju iesūtīja: Madonas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Miķelsone.

Ievietoja:
Inga Arāja

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums