PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Esat gaidīti "MELLEŅU SVĒTDIENĀ" Vestienas "Jāņkalnos"!

iesūtīts: 2015.08.14 15:20
Madonas novada pašvaldības Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļa sadarbībā ar Vestienas pagasta saimniecību - augļu un ogu dārzu “Jāņkalni” (Vestienas pagastā) pirmo reizi organizē nebijušu pasākumu, godā ceļot brīnumgardo ogu - melleni. Kā zināms, “Jāņkalni” audzē dažādas ogas, to skaitā arī lielās, saldās krūmmellenes, pārstrādājot tās dažnedažādos produktos, kā arī ļaujot tās saimniecībā lasīt katram pašam svaigai ēšanai vai ziemas krājumiem. Zinot šo ogu veselīgumu un to unikālās īpašības 16.augustā ikviens tiek aicināts uz bezmaksas pasākumu - “Melleņu svētdiena”, kurā gan popularizēsim šos plašos krūmmelleņu laukus, kas aug tepat mūsu novadā, ainaviski skaistā vietā, gan stāstīsim atbraucējiem no citiem Latvijas novadiem par mūsu vietējo tūrisma piedāvājumu, gan, protams, pats galvenais - centīsimies Jums sagādāt neaizmirstamus un atmiņā paliekošus melleņu svētkus.

Pasākuma programmas sākums paredzēts pulksten 12, lai jau pulksten 13 dotos ekskursijā pa saimniecību - apskatītu ogu dārzus un pārstrādes cehu.

Visas dienas garumā 
par ogu lasītāju vai vienkāršu atpūtnieku un svētdienas baudītāju labsajūtu rūpēsies improvizatoru grupa SPEELE no Madonas, kas nodrošinās speciāli šim pasākumam veidotā, informējošā un izklaidējošā “Melleņu radio” darbību. Esam uzaicinājuši arī jauno iluzionistu un izcilāko triku meistaru Madonas novadā - Krišjāni Kallingu, kas noteikti pārsteigs mūs ar kaut ko jaunu. Starp našķošanos ar ogām un kārumiem z/s “Līvi” piedāvās savu šīs sezonas jaunumu - auksto tomātu zupu ar kazas sieru, savukārt par bērnu radošu izklaidēšanu atbildēs mūsu pašu - meža apmācību centra “Pakalnieši” meitenes, kurām jau padomā vairākas nodarbes, izmantojot dabiskus izejmateriālus.

Dienas laikā paredzētas vairākas aizraujošas zibakcijas un nelieli konkursiņi. SPEELE ir sagatavojusi īpašu izrādi ar humora un smieklu devu par godu šai dienai, tā būs vērojama dienas otrajā pusē ap pulksten 15, savukārt pēc tās kopīgi vārīsim melleņu ķīseli un kopā to arī baudīsim.

Lai no “Jāņkalniem” neviens neaizbrauktu ar tukšu vēderu vai tukšām rokām - piedāvāsim arī nelielu vietējo labumu tirdziņu, centrālajā lomā joprojām saglabājot melleni un tās daudzveidīgos izstrādājumus. Kad vēl vienkopus Jums būs tāda iespēja iegādāties šādus gardumus? “Jāņkalnu” melleņu ievārījumu, sulu, sīrupu, tēju, pat marmelādes konfektes par īpaši patīkamām cenām, melleņu - jogurta saldējumu un sorbertu, ar ko mūsu novadā pirmo reizi viesosies Skrīveru mājas saldējums, SIA “Domu pietura” piesātināto mājas melleņu vīnu, kā arī “Madonas karameles” gaisīgo melleņu cukurvati.

Pasākuma izskaņā vēlamies ikvienam radīt patīkamu noskaņu, saglabāt jaukas atmiņas par pavadīto dienu, lai pēc gada te atkal atgrieztos, tāpēc, gādājot par siltu atmosfēru, mieru, un muzikāli gaumīgu skanējumu, no apmēram pulksten 17 Jūs priecēs folkorķestris Sus Dungo.

Lai visas idejas īstenotos, vēlēsim šai 16.augusta svētdienai sauli! Ņemam līdzi kādu sēžamo, kādu spainīti ogām, naudiņu gardumiem un tiekamies “Jāņkalnos”!

Informāciju sagatavoja un iesūtīja: Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļas Tūrisma informācijas centra speciāliste Ilze Riekstiņa.
Tālr.: 00 371 648 23844.

Ievietoja:
Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums