.

Zentas Ērgles piedzīvojumu stāsti atdzimst brīvdabas izrādē „Tā tik bija vasara!”

iesūtīts: 2015.08.03 17:42
„Muzikālais teātris 7” savā vienpadsmitajā vasaras sezonā iestudējis piedzīvojumu izrādi visai ģimenei, kas veidota pēc Zentas Ērgles stāstu „Tā tik bija vasara” un „Noslēpumainais atradums” motīviem, kas ļaus izcilās rakstnieces aizrautīgo literāro pasauli ieraudzīt šodienas krāsās.

„Muzikālais teātris 7 ir viens no nedaudzajiem teātriem, kurš savus darbus veido tikai par mums pašiem - par latviešiem. Savā vienpadsmitajā sezonā, esam iedvesmojušies no savulaik tik populārās rakstnieces Zentas Ērgles. Pieaugušajiem tā būs iespēja salīdzināt, kas ir mainījies un kas palicis nemainīgs kopš Zentas Ērgles laikiem, bet jaunajai paaudzei - ieraudzīt pašiem sevi no malas,” stāsta „Muzikālā teātra 7” direktors Aigars Dinsbergs.

Zentai Ērglei šogad apritētu 95 gadi. Kopumā sarakstīti vairāk nekā 30 darbi, kas tulkoti un izdoti 15 valodās 2 miljonos eksemplāru. Zenta Ērgle lieliski juta laiku un izprata piedzīvojumu burvību.

Iestudējumu pēc Zentas Ērgles darbu „Noslēpumainais atradums” un „Tā tik bija vasara” motīviem veidojis dramaturgs Kārlis Anitens, viņa pārziņā arī izrādes scenogrāfija, tērpi un režija. Aktieru un deju grupas horeogrāfs - sporta un laikmetīgās dejas virziena pārstāvis Roberts Muciņš, muzikālo materiālu veido pasaules meistaru - Mocarta, Štrausa, Bizē, Grīga, Ofenbaha un citu autoru darbi, bet izrādē tie skanēs ar šodienas elpu, jo tos remiksējuši Latvijas populārākais dīdžejs un šova TV Zvaigzne finālists Ex da Bass un viens no Latvijas zināmākajiem jaunajiem deju mūzikas producentiem pasaulē Matthew Nagle.

Lomās Vita Vārpiņa, Rihards Lepers, Juris Kalniņš, Jolanda Suvorova, Artis Robežnieks, Zane Jančevska, Arturs Dīcis, Anna Šteina, Madars Zvagulis, Zane Burnicka, Zigurds Neimanis, Ligita Skujiņa, Enriko Avots, Kārlis Anitens, Sāra Estere Anitena, Sonora Gabrāne un Santa Vintere. Deju grupas sastāvā Rūta Auziņa, Kaspars Brauns, Viktorija Juzefoviča, Māris Konstants, Egija Abaroviča un Mārtiņš Jansons.

Izrādes darbība norisinās mūsdienās, tepat - mūsu jūras krastā, milzīgajā un pamestajā Hāzenfūsa villā, kas beidzot nonākusi likumīgās mantinieces īpašumā. Klīst leģenda, ka šajā villā Otrā pasaules kara laikā apslēpti austriešu grāfienes Bellegardes dārgumi, kurus nevienam līdz šim tā arī nav izdevies atrast. Un te pēkšņi kādu dienu viss sagriežas kājām gaisā un īstie piedzīvojumi sākas ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem...”

Biļetes iepriekšpārdošanā
nopērkamas kinoteātra „Vidzeme” kasē un internetā - www.bilesuparadize.lv ,
bet izrādes dienā, 8.augustā, arī pie ieejas pasākuma teritorijā.

Biļetes cena: pirmo 500 biļešu cena ir 6.00 €, vēlāk 8.00 €, bet izrādes dienā 10.00 €.
  
Ieeja estrādē no pulksten 19.



Informāciju iesūtīja: Madonas pilsētas kultūras nama atpūtas pasākumu organizatore Aija Špure.
Mob.tālr.: 00 371 26102796.

Ievietoja:
Inga Arāja 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums