PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

TRIO ART-i-SHOCK Latviešu mūzikas svētkos Madonā

iesūtīts: 2015.07.28 12:11
Trio Art-i-Shock sastāvā muzicējošās dāmas - čelliste Guna Šnē, pianiste Agnese Egliņa un sitaminstrumentāliste Elīna Endzele - savu muzikālo izglītības pamatu guvušas Emīla Dārziņa Mūzikas vidusskolā, bet kopīgi pirmoreiz saspēlējušās tikai deviņus gadus pēc skolas beigšanas, un arī tad - teju nejauši, jo visas trīs bijušas nominētas Lielajai Mūzikas balvai par izcilu darbu ansamblī, un jau pēc pirmās uzstāšanās tapis skaidrs, ka ar to šis neapstāsies.

Tā kā sastāvs ir oriģināls un pasaules mūzikas vēsturē nav daudz opusu čellam, klavierēm un sitaminstrumentiem, Art-i-Shock pasūtinājušas darbus mūsu pašu skaņražiem un regulāri atskaņo jaundarbus, īpaši viņām rakstījuši Jānis Lūsēns, Andris Vecumnieks, Andris Dzenītis, Agneta Krilova, Kristaps Pētersons, Santa Bušs, Jēkabs Nīmanis, Sabīne Ķezbere, Platons Buravickis, savukārt šī gada Sansusī ietvaros koncertprogrammā XXI īpašs notikums - Lindas Leimanes Silhouettes. Behaviors pasaules pirmatskaņojums Art-i-Shock sniegumā. Tāpat veiksmīga sadarbība aizsākta ar Kremerata Baltica sitaminstrumentālistu un talantīgu aranžētāju Andreju Puškarevu, kurš pielabina džezīgākus un dejiskākus ritmus pārstāvošus opusus tieši šī trio sastāvam.

Nosaukums arī atnācis nejauši - čelliste Guna vakariņojusi, domājusi par dārzeņiem, prātā iešāvušies artišoki un... bijis skaidrs, ka tas ir īstais: art-i-shock ir māksla un šoks, radošais šoks kā platforma jaunām idejām. Trio paspējis apgūt ne tikai Latvijas koncertzāles, bet koncertējis arī kaimiņvalstīs, šovasar dosies iekarot publikas sirdis uz Albāniju, nākamajā sezonā ieplānota tūre Norvēģijā, bet savu, kā pašas saka, Eiropas pielabināšanu, sākušas nekur citur kā kontinenta tālākajā punktā - Gibraltārā. Art-i-Shock ir regulāras festivālu viešņas, tostarp jaunās mūzikas festivāls Arēna, festivāls Dominante, Liepājas Starptautiskais pianisma zvaigžņu festivāls, Latviešu mūzikas svētki Madonā, Eiropas kamermūzikas festivāls un festivāls Eiropas Ziemassvētki, kā arī Sitaminstrumentu festivāls Ukmerģē, Lietuvā.
 
Sastāvs piedāvājis dažādas programmas vairāku festivālu ietvaros: Nakts sirdspuksti (Eiropas kamermūzikas festvāls), Arvo Perts. Fratres (festivāls Eiropas Ziemassvētki) īpaši Ziemassvētku noskaņai utt. Sansusī ietvaros - spāniski un temperamentīgi ritmi Manuela de Faljas, Astora Pjacollas, Isaaka Albenisa, Rodiona Ščedrina, Čika Koreas, Lū Harisona, Toši Ičianagi un Kristapa Pētersona mūzikā.

TRIO ART-i-SHOCK - Guna ŠNĒ čells, Agnese EGLIŅA klavieres, Elīna ENDZELE sitaminstrumenti -
Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolā 28.jūlijā pulksten 20.30.

Ieeja: bez maksas.

Informāciju iesūtīja: Mārtiņš Bergs.
Mob.tālr.: 00 371 26194675.

Ievietoja:
Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums