.

Pianista Reiņa Zariņa solokoncerts Latviešu mūzikas svētkos Madonā

iesūtīts: 2015.07.21 17:03
Rīdzinieks Reinis Zariņš aizsāka klavierspēles studijas 7 gadu vecumā. Jau desmit gadu vecumā debitēja kā solists ar orķestri. Līdz šim paguvis plūkt laurus vienpadsmit starptautiskos pianistu konkursos, un nu aizrauj visdažādāko publiku Eiropā, ASV un nesen arī Dienvidāfrikā. Turklāt, Reinis ir trīskārt nominēts un divkārt apbalvots ar Lielo Mūzikas balvu. Absolvējis ar izcilību gan Mediņa, Dārziņa, Jēla Universitātes mūzikas skolas (ASV), gan Londonas Karalisko Mūzikas Akadēmiju, Reinis savu skolotāju vidū izceļ Borisu Bermanu, Kristoferu Eltonu, Rafi Haradžanjanu un Renē Salaku.

Konkursu uzvaru vidū jāmin 1.vieta Smetanas Starptautiskajā konkursā (Čehijā), Žaka Samuela Klavieru konkursā (Lielbritānijā), un „Brālis & Māsa” klavieru duetu konkursā Pēterburgā (Krievijā).

Reinis ir piedalījies arī vairākos starptautiskos festivālos - Bath International Music Festival, Lucernas Festivālā, Kremerata Baltica festivālā, Jēla Norfolkas Kamermūzikas festivālā, MasterWorks, Crescendo un Holland Music Sessions festivālos.

Reiņa spēja pārliecinoši interpretēt gan klasiķus, gan pēdējā gadsimta darbus ir sajūsminājusi klausītājus daudzviet, arī pasaules prestižākajās koncertzālēs - Amsterdamas Concertgebouw, Ņujorkas Kārnegī un Steinveja zālēs, kā arī Londonas Vigmora un Steinveja zālēs.

Reinis ir sadarbojies ar Ostrobotnijas Kamerorķestri, Jēla Universitātes Filharmoniķiem, Ukrainas RSO, Strasbūras Filharmoniķiem, Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri, Sinfonietta Rīga, Liepājas Simfonisko orķestri, un ar diriģentiem Pjēru Bulēzu, Peteru Etvošu, Deividu Geiru, Djego Masonu, Arielu Cukermanu, Juhu Kangas, Džonu Gibonsu, kā arī ar latviešiem Andri Pogu, Atvaru Lakstīgalu, Andri Veismani un Aināru Rubiķi, ar kuriem iestudēti arī vairāki latviešu klavierkoncerti.

Reinis ir izdevis divus kritiķu augsti vērtētus diskus - studijas albumus Circus & Magic un Jāzeps Vītols - Works for solo piano (Champs Hill Records), kā arī koncerta ierakstu no Londonas Vigmora zāles (Lemniscat Productions).

Nākošajā sezonā Reinis turpinās koncertēt Latvijā un Lielbritānijā, veidos muzikālu koncertuzvedumu, piedalīsies festivālos Kanādā un Anglijā, uzstāsies kā solists ar orķestriem Latvijā un Kanādā, ierakstīs V.Dārziņa Klavierkoncertu, un dosies koncerttūrē uz Indiju.

Pašlaik Reinis dzīvo Londonā ar sievu Ligitu un trīs bērniem.

http://reiniszarins.com
http://www.facebook.com/pianistreiniszarins

Reiņa Zariņa solokoncerta PROGRAMMA:
Jāzeps Vītols       (1863-1948)        Variācijas par latviešu tautasdziesmas „Ej, saulīte, drīz pie Dieva” tēmu, op.6 (1891)
Santa Ratniece   (dzimusi 1977.g.) muqarnas (2009)
Pēteris Vasks      (dzimis 1946.g.)  Gadalaiki: III - Zaļā ainava (2008)
Imants Zemzaris (dzimis 1951.g.)   Sonāte klavierēm Nr.2 (2004): I - Allegro, II - Andantino, III - Andante.

Foto: Andris Sproģis.

Informāciju iesūtīja: Mārtiņš Bergs.
Mob.tālr.: 00 371 26194675.

Ievietoja:
Inga Arāja



Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums