PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Sarunu vakars Madonas novada bibliotēkā: „Mēs tiekamies piektajā piecos!

iesūtīts: 2015.07.21 15:09
Laipni aicinām uz pirmo Sarunu vakaru Madonas novada bibliotēkā - „Mēs tiekamies piektajā piecos!”. Šoreiz pie mums viesos aktieris Gundars Āboliņš un dziedātājs Ainars Mielavs! Izbrīvējiet sev mirklīti laika šim vakaram! Gaidām!

Katra cilvēka dzīve ir daļa no valsts vēstures, un Latvijas vēsturi veido ikviens ar savu stāstu. Realizējot Vidzemes plānošanas reģiona izsludinātajā un administrētajā „Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2015” projektu konkursā atbalstīto projektu: Sarunu vakari bibliotēkā „Mēs tiekamies piektajā piecos!” - vēlamies noorganizēt mūsu reģiona iedzīvotājiem iespēju trīs vakarus (5.augustā, 5.oktobrī, 5.novembrī pulksten 17:00) pavadīt kopā ar interesantiem, radošiem, tepat Latvijā, un nu jau arī ārpus tās, atpazīstamiem cilvēkiem, kuri pārstāv dažādas kultūras jomas, ir 2015.gada jubilāri - 55gadnieki, vienaudži, kuriem ir katram savs, bet arī kopīgs - šīs paaudzes stāsts. Mēģināsim kultūrvēsturi izdzīvot caur savas paaudzes cilvēkiem, būt sarunu biedriem, prast klausīties.
    
„Maksimāli maz vienaldzības, nenormāli daudz uzticības un taupības režīmā lietotas mīlestības – viss, kas nepieciešams, lai svinētu dzīvi mūža garumā un kopā.” /M.Freimanis/

Gadskaitlis 55 varbūt tīri simboliski ir tiesīgs apturēt laiku trijos piektajos 2015.gada datumos pulksten piecos, lai ļautu mums palīdzēt ielūkoties Laika ritējumā. Laipni aicinām ikvienu dzejas, prozas, mūzikas, fotomākslas, aktiermākslas cienītāju atvēlēt mirklīti laika un piedalīties mūsu iecerētajās aktivitātēs!

Uz katru no trim sarunu vakariem Madonas novada bibliotēkā - „Mēs tiekamies piektajā piecos!” aicināsim divus no minētajiem viesiem 55gadniekiem: Daina Grūbe (novadniece, redaktore apgādā „Zvaigzne ABC”, dzejniece, tulkotāja), Gundars Āboliņš (Jaunā Rīgas teātra aktieris), Gundega Repše (rakstniece un mākslas zinātniece), Liāna Langa (dzejniece un publiciste, literatūras žurnāla „Latvju Teksti” dibinātāja un redaktore), Maira Asare (dzejniece), Dace Bula (folkloriste), Einārs Pelšs (dzejnieks), Ivars Puga (Latvijas Nacionālā teātra aktieris), Inguna Bauere (rakstniece, skolotāja), Ainars Mielavs (dziedātājs, mūziķis), Inguna Cepīte (žurnāliste, izdevēja), Valts Kleins (fotogrāfs), Normunds Šnē (Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga mākslinieciskais vadītājs, diriģents), saskaņojot iespējas pie mums ierasties. Sarunu vakarus vadīšu es, jo arī šogad atzīmēju tādu pat dzimšanas dienu.

Uz pirmo sarunvakaru 5.augustā pulksten 17:00 laipni piekrita ierasties aktieris Gundars Āboliņš un dziedātājs Ainars Mielavs.

Nozīme ir tam, ka tikšanās dalībnieku reālā dzīves un radošā pieredze dod iespēju klausītājam pašam caur dzejas prizmu, jaunu prozas grāmatu, mūzikas vai fotogrāfijas, dzīves pieredzes stāsta radīto asociāciju pasauli it kā no jauna paraudzīties uz savu novadu, mūsu kultūrvidi, Vidzemi, Latviju, kas ir tik bagāta radošiem cilvēkiem. Tā ir iespēja vairāk uzzināt par Latvijas kultūras personību dzīves līkločiem, pašapziņu, aktieriem un teātri, rakstniekiem, dzejniekiem, grāmatām un to tapšanu, mūziķiem, fotogrāfiem. Galvenais un vienojošais: uzzināt vairāk par cilvēkiem, kuru likteņi rit vienā laikā, bet tikai viņu pašu ziņā ir, kā to piepildīt.

Tie ne vienmēr ir tikai un vienīgi veiksmes stāsti, bet likteņstāsti. Šādas tikšanās klausītājiem dod iespēju ieraudzīt personības citā rakursā - kā cilvēkus, kuri tāpat sadzīvo ar savām vājībām un kaislībām. Uzzināt to cilvēcīgo, kas palicis ārpus biogrāfisko datu skopajām rindām. Pa retam sagrūst kāds populārs mīts un rodas pavisam jauns stāsts. Katrs no tiem uzrunā savā neatkārtojamā veidā, kādu tam piešķir gan stāstītājs, gan klausītājs.

Šajos sarunu vakaros vajadzētu spēt atrast kopīgu valodu gan sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, gan vienaudžiem, kas veic katrs savu darbu, dzīvo tepat blakām ar savu dzīvesstāstu. Kopā mēs varam izveidot sava laika bagātīgo noskaņu paleti. Tādēļ īpaši aicināti uz sarunu vakariem Madonas novada bibliotēkā ir tie, kuru dzimšanas gads ir 1960. Protams, ikviens, kuram ir interese satikt izdomas bagātus, radošus un talantīgus cilvēkus, bagātināties, pašiem būt par šī laikmeta lieciniekiem, kultūrvides, sava stāsta un pieredzes veidotājiem.

Madonas novada bibliotēkā 5.augustā pulksten 17:00.
Ieeja pasākumā: bez maksas.



Informāciju iesūtīja: Madonas novada bibliotēkas galvenā bibliotekāre Sarmīte Radiņa.
Mob.tālr.: 00 371 28674251.

Ievietoja:
Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums