PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja izstāžu zālēs starptautiska mākslas izstāde

iesūtīts: 2015.04.15 16:48
No 2015.gada 24.aprīļa līdz 31.maijam Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zālēs, Skolas iela 10a, Madonā, ir apskatāma starptautiska mākslas izstāde „Īstenība, Labestība, Pacietība mākslā” (Džeņ-Šaņ-Žeņ mākslā), kura stāsta par labo un ļauno, par cilvēka garīgās pasaules skaistumu un par cilvēktiesību pārkāpumu traģēdiju. Kopš 2004.gada jūlija starptautiskā izstāde „Īstenība, Labestība, Pacietība mākslā” ir tikusi eksponēta vairāk kā 1000 reizes, un apceļojusi vairāk kā 50 valstis visā pasaulē.

Katra mākslas darba būtība nes sevī īstenību, labestību un pacietību - universālas īpašības, kas veido cilvēces morāles pamatu. Mākslinieki smeļas iedvesmu no šiem principiem, vēloties atgriezties pie tradicionālās mākslas formas un radīt vairāk nekā tikai skaistu mākslu.

Mākslas darbu kolekcijas mākslinieciskās idejas autors un iedvesmotājs ir viens no pazīstamākajiem mūsdienu ķīniešu skulptoriem - profesors Džan Kuņluņs. Neskatoties uz lielo ieguldījumu savas tautas mākslas attīstībā, mākslinieks ir ticis vajāts un ir pieredzējis Ķīnas komunistiskā režīma brutālo vardarbības kampaņu, kas Ķīnā tika vērsta pret senu tradicionālo ķīniešu meditācijas un pašpilnveidošanās praksi Faluņgun, kas pazīstama arī kā Faluņ Dafa.

Profesors Džan Kuņluņs: „Mūsu māksla rodas no tīras sirds, un mūsu darbs atspoguļo mūsu pašu pieredzēto. Māksla spēj ievērojami ietekmēt cilvēku domu gaitu, un tai ir tieša saikne ar cilvēka morāli un to, kā tās abas mijiedarbojas.”

Mākslinieki ir veidojuši šo izstādes darbu kolekciju reālistiska stila eļļas gleznās un tradicionālās ķīniešu tēlotājmākslas tehnikās. Savos mākslinieciskajos centienos viņi tiecas uz augstāku gudrību un patiesību, cildina dievišķo un skar jautājumu par mijiedarbību starp labo un ļauno. Izstādē būs apskatāmi mākslas darbi, kuru autori ir mākslinieki - profesors Džan Kuņluņs, Čeņ Sjaopina, Ketlīna Gilisa (Kanāda), profesors Dun Sjicjans, Van Veisjina, Čeņ Dženpina, Jao Čuncji, Eimija Li (ASV), Li Juaņs (Japāna) un Džou Dzjišiou, Gu Žuidžeņa, Sjui Juipei (Taivāna), Šī Tinjiņa, Cjin Sjiņa, Van Huimiņa, Li Beņs, Van Dzjina (Ķīna).

Izstādes organizatori: Baltijas Faluņgun un Faluņ Dafa asociācija un biedrība „Apskaidrotā māksla”.

Foto: Fragments no Li Juaņa darba „Traģēdija Ķīnā”. 2004.gads.

Video par izstādi ar latviešu subtitriem: http://vimeo.com/107611054
Izstādes mākslinieku tīmekļa vietne: http://zhenshanrenart.com/lv/
Izstāžu tīmekļa vietne Latvijā: www.falunart-izstade.lv

Informācija par izstādi: Lauris Fišers.
Mob.tālr.: 00 371 29422401.
lauris@falunart-izstade.lv


Darba laiks.
Ieeja bez maksas.

Informāciju iesūtīja: Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izglītojošā darba nodaļas vadītāja Zane Grīnvalde.
Tālr.: 648 23844.
Mob.tālr.: 00 371 29418187.

Rediģēts: 30.04.2015.

Ievietoja:
Inga Arāja

 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums