PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Rosīga nedēļas nogale Madonas muzejā!

iesūtīts: 2015.04.14 15:54
‌Aprīļa otrā nedēļas nogale Madonas muzejā bija īpaši aktīva...

Paldies visiem, kas aktīvi iesaistās muzeja pasākumu apmeklēšanā!

Pasākumu ciklu aizsākām piektdienatklājot Ziemeļvalstu laikmetīgās arhitektūras izstādi „Nordic ID”. Izstādi atklāja muzeja direktore Līvija Zepa, muzeja viesus uzrunāja Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Agris Lungevičs. Tad vārds tika dots Ziemeļu Ministru padomes Latvijā biroja direktoram Janam Vidbergam (Jan Widberg) un kultūras padomniecei Gintai Tropai. J.Vidbergs pastāstīja par to, kā tapa šī izstāde un kā tā nonākusi līdz Madonai. Vēlāk Latvijas Arhitektūras muzeja direktore Ilze Martinsone stāstīja par izstādē aplūkotajiem arhitektūras darbiem. Pēc izstādes atklāšanas, pateicoties labiem laika apstākļiem, muzeja viesiem izrādījām Madonas skaistākās vietas.




Sestdienuz diskusiju-sarunu muzejā aicināja franču mākslinieks un domātājs Bernārs Sordē, kuram valodas barjeru palīdzēja pārvarēt izstādes producente, tulkotāja Kristīne Našeniece. Tā kā vasarā muzejā ir ieplānota B.Sordē personālizstāde „Transcendence”, tad tikšanās ietvaros autors klātesošos iepazīstināja ar savām idejām un pārdomām, kas publicētas 2014.gadā apgādā „Mansards” izdotajā grāmatā „Iespējamā Eiropa”. B.Sordē runāja par izmaiņām, kas notiks Eiropā, ja tā domās tikai par pašreizējo ekonomisko sistēmu, kā arī dalījās pārdomās ar sarunas dalībniekiem par to, kādas ir Latvijas radošo cilvēku, amatnieku iespējas šajā situācijā.




Svētdien muzejā norisinājās tradicionālās „Putnu dienas”. Muzejā viesojās podnieki Baiba un Einārs Dumpji un ikvienam, konsultējoties ar amata meistariem, bija iespēja iemācīties izgatavot māla putnu vai svilpaunieku.




Foto: Publicitātes foto.

Informāciju sagatavoja un iesūtīja: Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izglītojošā darba nodaļas vadītāja Zane Grīnvalde.
Tālr.: 648 23844.
Mob.tālr.: 00 371 29418187.

Rediģēts: 28.04.2015.

Ievietoja:
Inga Arāja
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums