PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Madonā skatāma izstāde “VAKARĒŠANA” - izstādi veidojuši Kristians Brekte, Ernests Kļaviņš un Shady Ladies.

iesūtīts: 2022.11.15 14:48
Madonas laikmetīgās mākslas galerijā "MABOCA galerija Visuma Centrs 2" 19. novembrī pulksten 17.00 tiks atklāta izstāde “VAKARĒŠANA”. Izstādi veidojuši mākslinieki Kristians Brekte, Ernests Kļaviņš un Shady Ladies.

Namu, kur reiz dzīrojuši ļaudis, ir apsēdušas nešķīstas būtnes. Vecais Svilpavnieks namā dzīro brīvdienās. Viņam patīk lieli publiski trīsdiennieki. Sanākušie ballētāji kratās Svilpavnieka mūzikas ritmos, vai vārtās uz zemes, kaifojot no svilpes basa. Turpmākās četras nedēļas dienas Svilpavnieks nozūd no radara.

Mafloki – kosmiskie apziņas parazīti - šo telpu apmeklē vien pāris reizes mēnesī, taču, lai katra ierašanās tiem būtu kā atgriešanās mājās, namā pie kādas sienas ir izvietotas glītas bildes, kur redzami šādi tādi izvilkumi no mafloku ikdienas dzīves. Pārējās dienās šajā namā uzturas kāds langūru pērtiķu pāris. Pērtiķi regulāri uz telpu savelk pārtiku un atkritumus, kas salaupīti vietējā ciemā. Kopā ar atkritumiem telpā ir nokļuvuši arī daži kukaiņi, kas velkot pēdējo dzīvību, domā par vasaru, jeb "bērnības čillu".

Kristians Brekte ir labi zināms latviešu mākslinieks, skandālists, kas pēdējo reizi satricināja visu valsti 2021. gadā ar savu veidoto murāli Rīgas centrā. Pateicoties šim murālim, Latvijas iedzīvotājiem uz kādu brīdi sāka interesēt māksla un mākslas jēdziens. 

Ernests Kļaviņš ir izcils komiksu autors, kas komiksu tēlus ietver gan pašos komiksos, gan grafikās, gleznās un skulptūrās.

Apvienība Shady Ladies, radusies kā reperu duets, šobrīd padziļināti strādā vizuālajā mākslā un kaļ to dzelzi, kamēr karsta.

_______________________________

Izstādes atklāšanā būs iespēja baudīt skaistus priekšnesumus no:

K+M+B

DJ KODEK

KĀRLIS BIĶERNIEKS

TOMS AUNIŅŠ

TV MASKAVA

---

Izstādi atbalsta VKKF un Madonas novada pašvaldība

Izstāde apskatāma no 19/11/2022 - 25/1/2023.



Informāciju iesūtīja:
‌Laikmetībās māklsas galerijas "MABOCA" vadītāja Margrieta Griestiņa   
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums