PIESAKIES KULTŪRAS JAUNUMIEM

Izstāde "Izlaidums" MABOCA galerijā "Visuma centrs 2"

iesūtīts: 2022.07.27 14:50
No 16. jūlija Madonā, MABOCA galerijā “Visuma Centrs 2”, Poruka ielā 4 ir iespēja apskatīt izstādi “Izlaidums”. Darbus veidojuši četri multimediju mākslinieki – Uldis Hasners, Jānis Jankevics, Eltons Kūns un Gustavs Lociks. Visi autori ir mācījušies Liepājas universitātes mēdiju pētniecības laboratorijā “MpLab” un izstādē atskatās uz dažādiem posmiem studiju un skolas dzīvē.

Latviešu filozofs Artis Svece raksta: “Izlaidumi raksturo veselu pasaules skatījumu, izpratni par dzīves gājumu un izglītības uzdevumiem. Lemjot par to – rīkot vai nerīkot izlaidumu –, mēs apliecinām vai apšaubām šīs izpratnes nozīmi.” Izstāde “Izlaidums” pēta izlaidumu nozīmi gan autoru personīgās pieredzes kontekstā, gan plašākā kultūras laukā.

Ulda Hasnera skaņu instalācija “Tās, kuras parasti dzied” apskata svarīgu izlaiduma rituālo aspektu – mūziku. Hasners raksta: “Dziesmas, kas nu jau kļuvušas par stereotipisku izlaiduma sastāvdaļu, cilvēkiem rada nostalģiskas sajūtas par šo rituālu. Šīs dziesmas vairs neatspoguļo savu oriģinālo vēstījumu un to radīšanas iemeslu.” Gustava Locika sintētisko attēlu sērija “Svētku rasols” aplūko izlaidumu galda kultūru. 

Jānis Jankevics izstādē prezentē video darbu “Īslaidums”, kurā apraksta savas pārdomās par savu maģistrantūras izlaidumu, kurš aizņēma tikai 20 minūtes. Cilvēkam pieaugot, telpa ap to šķietami sarūk. Bet kas notiek ar ēku, kurā pavadi pusi sava mūža un vairs nekad tajā neatgriezies?

Eltons Kūns attēlu sērijā "#6" apskata savas atmiņas par vidusskolas ēku pseidodokumentālā formātā. Izstādi būs iespēja apskatīt līdz 25. augustam. 


Galerija ir atvērta pirmdienās (15.30 – 18.30), trešdienās (15.30 – 19.00) un svētdienās (12.00 – 16.00).

Projekts tapis pateicoties Valsts kultūrkapitāla fonda un Madonas pašvaldības atbalstam.


Informāciju iesūtīja Margrieta Griestiņa 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums