.

Aizvadīts Madonas novada jauniešu rudens forums

iesūtīts: 2017.11.08 19:02
20. oktobrī Madonas novada multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā "Kubs" norisinājās Madonas novada jauniešu rudens forums, kurā pulcējās jaunieši un viņu skolotāji no visa Madonas novada, kā arī Lubānas.

Foruma dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar topošajiem Madonas novada jauniešu domes dalībniekiem, viņu motivācijas vēstulēm. Jauniešu centra foajē dalībniekus sagaidīja smaidīgie un atvērtie Madonas novada jauniešu domes aktīvisti. Bija iespēja mājīgā un brīvā gaisotnē cienāties ar tēju, kafiju, cepumiem, nofotografēties pie īpašās foruma foto sienas.

Jaunieši tika aicināti uz lekciju par savstarpējām attiecībām, kuru vadīja psiholoģe Svetlana Berģe. Sekoja darbs grupās. Kultūras grupā Signe Prusakeviča jauniešus izglītoja par pasākumu organizēšanas, plānošanas pamatnosacījumiem. Sabiedrisko attiecību grupā Ilze Riekstiņa ar jauniešiem izspēlēja interesantas uzmanības spēles, kas attīstīja prasmi spēt atlasīt vajadzīgo informāciju. Sporta, vides un veselības grupā Marika Ķilupe dalījās savā pieredzē par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. Projektu grupā Iveta Kaparkalēja stāstīja par realizētajiem projektiem Kusā un izglītoja jauniešus, kā pareizi pašam rakstīt projektu. Grupā "Jauniešu galvaspilsēta- 2018" Gunita Kļaviņa jauniešiem ļāva izplānot pašiem savu pasākumu - jauniešu domju salidojumu, kuru sarīkot tepat Madonā. Grupā "Saruna ar politiķi" jauniešiem bija iespēja uzdot jautājumus un diskutēt ar Madonas novada domes priekšsēdētāju Agri Lungeviču. Tad jauniešus sagaidīja pārsteigums - Kalsnavas jauniešu centra "Up's" jaunatnes lietu speciālista, Madonas novada domes deputāta, aktīva MNJD dalībnieka Gata Teiļa iedvesmojošs pieredzes stāsts.

Foruma noslēgumā notika Madonas novada jauniešu domes jaunā sastāva vēlēšanas. Sastāvā tika ievēlēti 16 jaunieši no Madonas, Liezeres, Barkavas, Aronas, Bērzaunes, Ļaudonas, Dzelzavas un Degumniekiem. Madonas novada jauniešu domes priekšsēdētāja - Katrīna Lukaševica. Mums ir prieks, ka jauniešu domē iesaistās jaunieši no visa Madonas novada. Tas saites starp pilsētu un pagastiem tikai vēl vairāk nostiprina.

Jaunajam MNJD sastāvam priekšā daudz izaicinājumu. Jau 1.decembrī notiks ikgadējā Madonas novada jaunatnes lietu gada balvas pasniegšanas ceremonija. Savukārt, nākamais, kā zinām ir ne tikai Latvijas simtgades gads, bet arī Madonas, kā Jauniešu galvaspilsētas gads, kas prasīs daudz ideju un darba.

Uz tikšanos pasākumos!

Informāciju sagatavoja: Paula Silava
MNJD sabiedrisko attiecību komitejas vadītāja  

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums