.

Madonieši dodas pieredzes apmaiņas vizītē uz Rēzeknes novadu

iesūtīts: 2017.07.19 10:27
Madonas novada pašvaldība, sadarbībā ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, Izglītības un Zinātnes ministrijas 2017. gada Jaunatnes politikas valsts programmas ietvaros īsteno projektu “Plāni iet? Plāni nāk!”. Viens no projekta galvenajiem mērķiem ir izstrādāt Madonas novada Jaunatnes politikas attīstības plānu 2018. – 2024. gadam. Lai to izdarītu pēc iespējas kvalitatīvāk, tiek ņemta vērā citu Latvijas novadu pieredze. 18. jūlijā, projekta ietvaros, Madonas novada jaunatnes lietu speciālisti, jaunatnes darbinieki, pašvaldības speciālisti, novada jauniešu domes aktīvisti un nevalstisko organizāciju pārstāvji apmeklēja Rēzeknes novadu.

Madonieši vizītes sākumā iepazinās ar Rēzeknes novada Izglītības pārvaldes darbu un aktivitātēm, par ko pastāstīja tās vadītājs Guntars Skudra. Vēlāk Rēzeknes novada jaunatnes politika un ikdienas darba specifika tika iepazīta Jaunatnes lietu speciālista Jāņa Šaudiņa vadībā.

Mūsu novada delegācija dienas laikā apmeklēja Ozolaines pagasta jauniešu centru "OzO", Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru „Zeimuļs”, Ozolmuižas, Ilzeskalna un Rogovkas jauniešu centrus. Mājupceļā apskatīts arī ūdens tūrisma attīstības centrs “Bāka”, kur sistemātiski tiek organizēti aktīvās atpūtas pasākumi jauniešiem. Rēzeknieši bija parūpējušies, lai vizītes laikā Madonas novada pārstāvji varētu uzzināt un redzēt pēc iespējas vairāk.

Dienas gaitā baudīta izslavētā Latgales cilvēku viesmīlība un iegūta informācija par jaunatnes darba specifiku kaimiņu novadā, nodibināti jauni kontakti turpmākai sadarbībai.

Šī bija jau otrā pieredzes apmaiņas vizīte projekta ietvaros. Projekta ietvaros maijā Madonas novada jaunatnes jomā strādājošie apmeklēja Jelgavas novadu.


Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.

Indra Veipa

MNMJIC “KUBS” jaunatnes darbiniece

I.Veipas foto: - Mirkļi no viesošanās Rēzeknes novadā    

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums