.

Re:TV izsludina konkursu 1. - 12. klašu skolēniem dalībai televīzijas raidījumos

iesūtīts: 2016.02.03 13:41
No šī gada marta Latvijas Reģionu Televīzija „Re:TV” demonstrēs jau ceturto raidījumu cikla “Es varu būt zaļš” sezonu. Lai veicinātu sabiedrības, īpaši jaunākās paaudzes interesi par iespējām un nepieciešamību dzīvot videi draudzīgāk, Re:TV komanda raidījumā aicina piedalīties skolēnus no visas Latvijas skolām.

Dalībai raidījumā var pieteikties 1. – 12. klašu skolēni. Konkursa pieteikumā brīvā formā jānorāda idejas apraksts – ar kādu labo darbu un radošām idejām skolēni (klase un klases audzinātājs/-a) palīdzēs uzlabot vides stāvokli Latvijā. Piemēram, pērn konkursa uzvarētāji no Gulbenes 2. vidusskolas izgatavoja iepirkuma maisiņus no audumu gabaliņiem un dāvināja tos Gulbenes iedzīvotājiem. Konkursa mērķis ir iedvesmot citus bērnus un jauniešus rīkoties līdzīgi, lai rosinātu ikdienā īstenot videi draudzīgu rīcību.

Konkursa kārtībā tiks izvēlētas desmit klases, kuru iesniegtās idejas raidījumu cikla veidotāji uzskatīs par videi vērtīgākajām un radošākajām. Idejai noteikti jābūt realizējamai.

Sākot ar šī gada martu, filmēšanas komanda dosies pie desmit izraudzītajām klasēm, lai dokumentētu procesu, kā skolēni realizē savu ideju.

Visas desmit klases, kuras piedalīsies raidījumos ar savām idejām, saņems veicināšanas balvas. Savukārt pēdējā raidījumā, šī gada decembrī, vides eksperti un projekta īstenotāji, noskatoties visus Re:TV komandas izveidotos sižetus, izvērtēs, kura ir bijusi veiksmīgākā, videi draudzīgākā un vērtīgākā idejas realizācija. Rezultātā viena klase saņems galveno pateicības balvu – apmaksātu braucienu un ekskursiju (līdz 25 personām) uz klases izvēlētu dabas izglītības centru, dabas taku vai dabas muzeju Latvijā.

Konkursā var piedalīties arī tie skolēni, kuri savas idejas realizēja jau iepriekšējā raidījuma sezonā.

Pieteikumu ar videi draudzīgās idejas aprakstu, kontakttālruni, pārstāvētās mācību iestādes nosaukumu un atrašanās vietu sūtiet uz e-pastu redakcija@retv.lv līdz 22. februārim!

Konkursa rezultāti tiks paziņoti līdz 25. februārim Re:TV mājas lapā (www.retv.lv), sociālajos medijos un arī personīgi caur norādīto kontaktinformāciju.

Pirmais "Es varu būt zaļš" raidījums Re:TV ēterā būs redzams 12. martā, plkst. 20:30.

 

Raidījumu ciklu finansiāli atbalsta Latvijas vides aizsardzības fonds.

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums