Aizvadīts forums jaunatnes darbā iesaistītajiem

iesūtīts: 2015.12.01 13:35
Viesu namā “Turbas”, Ikšķiles novadā, 26.-27.novembrī risinājās reģionālais forums jaunatnes darbā iesaistītajiem “(SA)DARBOJIES!”. Tajā piedalījās pārstāvji no dažādām Latvijas pašvaldībām, jauniešu centriem, nevalstiskajām organizācijām un institūcijām. Madonas novadu pārstāvēja jaunatnes jomā strādājošie no Madonas, Kusas, Kalsnavas un Bērzaunes.

Foruma atklāja un centrālo pasākuma tēmu “Jauniešu centri Latvijā - politiskais ietvars un mūsdienu realitāte” iezīmēja Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras Ārvalstu finanšu instrumentu un citu programmu daļas vadītāja Aija Riba, Izglītības un zinātnes ministrijas Politikas iniciatīvu un attīstības departamenta direktora vietniece jaunatnes jomā Sanda Brūna, Izglītības un zinātnes ministrijas iniciatīvu un attīstības departamenta pārvaldes vecākā referente jaunatnes jomā Marika Arkliņa, Mārtiņš Šteins no Latvijas jaunatnes padomes.

Vēlāk notika intensīvs darbs grupās - tematiskajās darbnīcās prasmju attīstīšanai, labās pieredzes apmaiņai un izaicinājumu apzināšanai. Darba grupu tēmas:

- Jauniešu līdzdalība un brīvprātīgais darbs

- Jauniešu brīvā laika pavadīšana

- Mācīšanās un neformālā izglītība

- Sociālā iekļaušana

- Starpinstitucionālā sadarbība

 - Starpkultūru izglītība un dialogs

Dienas noslēgumā grupas prezentēja izstrādātos priekšlikumus un risinājumus.

Otrajā dienā tika atvērta telpa diskusijai un apmaiņai par dalībniekiem aktuālām tēmām un veiksmīgākajām metodēm. Tās ietvaros Foruma dalībnieki veidoja darba grupas, kurās stāstīja par jaunapgūtām darba metodēm, spēlēm, neformālās izglītības smalkumiem un citām jaunatnes darbā aktuālām lietām. Lai iegūtu maksimāli daudz informācijas, mūsu novada pārstāvji apmeklēja katrs savu tematisko grupu, lai vēlāk varētu dalīties gūtajās prasmēs un zināšanās ar saviem kolēģiem.

Interesanta izvērtās arī interaktīvā sesija iespēju un resursu apzināšanai “Jauniešu centru iespējas, atbalsts un resursi attīstībai un sadarbībai”. Katram dalībniekam tika dota iespēja iesaistīties divās no piedāvātajām diskusijām ar profesionāļiem par savā darbā aktuālām tēmām. Pieredzē dalījās:

 - Aļona Nikolajeva (Labklājības ministrija) Jauniešu garantija

 - Ints Teterovskis (Nodarbinātības Valsts aģentūra) Brīvprātīgo tīkls

- Vita Vodinska (Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra) Jaunatnes politikas valsts programma 2016.gadam

 - Marita Kroiča (Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra) Programma „Erasmus+: Jaunatne darbībā”

 - Alise Gedgauda (Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra) Projekts „Proti un dari”

Lai apspriestu jauniešu centru turpmāko sadarbību un rīcību Latvijas, reģionu un vietējā līmenī, organizatori bija atvēlējuši laiku sadarbības un kontaktu veidošanai reģionālajās (Vidzeme, Zemgale, Kurzeme, Latgale, Rīga) grupās.  Tika likti pirmie aizmetņi veiksmīgai Vidzemes jaunatnes darboņu sadarbībai, jo līdz šim sadarbību par veiksmīgu grūti nosaukt.

Jāteic, ka kopumā “SAdarbojies” piedāvātās aktivitātes bija pārdomātas un lietderīgas. Madonas novada pārstāvji guvuši daudz jaunu atziņu, tādēļ jau 14. decembrī paredzētajā jaunatnes darbinieku tikšanās reizē dalīsies savā pieredzē arī ar pārējiem kolēģiem, lai darbs ar jauniešiem kļūtu vēl pilnasinīgāks un interesantāks.

Indra Veipa

MNMJIC “KUBS” jaunatnes darbiniece



Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums