Jaunieti, izsaki savu viedokli “Ideju laboratorijā”

iesūtīts: 2015.03.05 14:58
Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra aicina 13 līdz 25 gadus vecus jauniešus piedalīties pasākumā “Ideju laboratorija”, kurš notiks 21. martā, viesnīcā “Avalon hotel”.

 Tev ir idejas, kā uzlabot jauniešu dzīvi Eiropā? Vai tu zini, kā motivēt jauniešus aktīvi līdzdarboties sabiedrības norisēs? Ja vēlies izteikt savu viedokli par to, kā iesaistīt jauniešus dažādās aktivitātēs, kā aicināt līdzdarboties nevalstiskajās organizācijās, kā sociālie mediji spēj ietekmēt jaunieti, kādas jomas jauniešiem šobrīd ir aktuālas, tad aizpildi pieteikuma anketu līdz 10. martam!

Eiropas Jaunatnes nedēļas ietvaros dažādās Eiropas Savienības valstīs notiek akcija “Ideju laboratorija”, kuras mērķis ir iesaistīt jauniešus Eiropas jaunatnes politikas veidošanā. Tādēļ valstīs tiek organizētas jauniešu tikšanās, kur, kopā diskutējot un vienojoties, tiks definēti ieteikumi, kurus iesniegt Eiropas Komisijā.

Tēmas: jauniešu līdzdalība sabiedriskajās aktivitātēs vai NVO, kā sociālie mediji ietekmē jauniešu izvēli, kādu lomu jaunieša izvēlē un motivācijā spēlē skola, citi jaunieši vai vecāki, kādas ir jauniešiem aktuālās tēmas un jomas, kas viņus ieinteresē.

Latvijā „Ideju laboratorija” notiks 21. martā viesnīcā „Avalon hotel” (13. janvāra ielā 19, Rīgā). Plānotais pasākuma laiks no plkst. 11:00 līdz plkst. 18:00.

Ideju laboratorijā vari piedalīties, ja tev ir:

-          13 līdz 25 gadi;

-          Reālas idejas, kurās esi gatavs dalīties;

-          Motivācija līdzdarboties diskusijās, rekomendāciju izstrādē un sagatavošanā;

-          Labas angļu valodas zināšanas;

-          Priekšroka tiks dota tiem jauniešiem, kuriem ir pieredze, darbojoties NVO, debašu klubos, skolas parlamentā, projektos.

Pasākums notiks angļu valodā, nepieciešamības gadījumā tiks nodrošināts tulkojums latviešu valodā.

Ja esi apņēmības pilns – piesakies līdz 10. martam, aizpildot pieteikuma anketu http://bit.ly/1BHgd18. Apstiprinot dalībniekus, vērā tiks ņemts reģionālais pārklājums. Rezultāti tiks paziņoti līdz 12. martam.

Viens no grupas dalībniekiem, kuru izvirzīs paši jaunieši, dosies uz Briseli, lai Eiropas Jaunatnes nedēļas laikā prezentētu Latvijas „Ideju laboratorijas” izveidotos ieteikumus (šim jaunietim jābūt pilngadīgam).

Dalība ir bezmaksas, taču dalībniekiem pašiem jāsedz ceļa izdevumi no dzīves vietas uz pasākuma norises vietu un atpakaļ.

Jau aprīļa beigās dažādu valstu “Ideju laboratoriju” rekomendācijas būs pieejamas Eiropas Jaunatnes portālā. Arī tu varēsi balsot par labākajām idejām, kā uzlabot jauniešu dzīvi Eiropā. 

Papildus informācija:

Kintija Bulava

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras

Komunikācijas daļas vecākā referente

Tālr.nr. 67356247

e-pasts: kintija.bulava@jaunatne.gov.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums