Madonas novada jaunieši apgūst sadarbības prasmes Pērnavā

iesūtīts: 2015.03.02 10:14
no 27. februāra līdz 1. martam Pērnavā(Igaunija) risinājās apmācības “Formula-2: starptautisks projektu ideju maratons”! Iespēju apmācības izmantot kā pirmo soli sava projekta īstenošanā un sadarbības veidošanā starp partneriem izmantoja arī trīs Madonas novada jaunieši.

"Formula - 2" apmācību mērķi:

-Motivēt un sniegt atbalstu īstenot savas idejas projektos.

-Uzlabot zināšanas to projektu rakstīšanā, kas saistīti ar neformālo izglītību.

-Izskaidrot “Erasmus+: Jaunatne darbībā” specifiku.

-Sniegt atbalstu nākamajam “Erasmus+: Jaunatne darbībā” projektu iesniegšanas termiņam*.

-Uzkrāt pieredzi neformālās izglītības mācīšanās pieredzē, kā arī nodrošināt aktīvu līdzdarbību grupu darbā. 

Īpaša uzmanība apmācību laikā tika pievērsta starptautiskajiem projektiem: jauniešu apmaiņas projektiem un starptautiskajiem jauniešu iniciatīvas projektiem. 

Apmācības “Formula-2” tiek organizētas, savā starpā sadarbojoties Igaunijas un Latvijas nacionālajām aģentūrām, kuras administrē ES programmu “Erasmus+”. Šo apmācību pievienotā vērtība ir sadarbības izveidošana starp valstīm, kurās ir līdzīga vide darbā ar jaunatni, tas palīdz veidot ērtāku mācību vidi un sniegt dalībniekiem atbalstu. Bet praktisks bonuss: ņemot vērā, ka apmācības ir starptautiskas, iespējams tieši šeit iepazīsies ar starptautiskajiem partneriem, ar kuriem kopā varēsi īstenot projektu.

Madonas novada jauniešu domes aktīvisti Ina Babule, Ravita Ezerkalne un Edgars Kalniņš uz Pērnavu devās lai gūtu iemaņas starptautisku projektu rakstīšanā un atrastu potenciālos sadarbības partnerus savam projektam, kas saistīts ar jaunatniešu līdzdalības pasākumu organizēšanu. 
Jaunie aktīvisti ne tikai guva jaunus iespaidus un pieredzi, bet arī popularizēja Madonas novada jauniešu domi un jauniešu centru "KUBS"




‌    
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums