Jaunieši izglītojas par cilvēktirdzniecības jautājumiem

iesūtīts: 2015.02.19 10:14
Lai Madonas novada jauniešus informētu par cilvēku tirdzniecības riskiem un attīstītu iemaņas savas drošības uzturēšanai, biedrības "Patvērums "Drošā māja"" vienaudžu izglītotāji trešdien bija ieradušies JIC „KUBS”. Kupli apmeklētās nodarbības izvērtās ne tikai atraktīvas, bet arī izzinošas.

 Apmācību laikā ikvienam bija iespēja iepazīties ar Pretcilvēktirdzniecības informatīvajā treilerī izvietoto ekspozīciju, kas atspoguļo vairākas cilvēku tirdzniecības formas, kuras ir izplatītas Latvijā un pasaulē. Jauniešiem tādējādi tika nodrošināta iespēja iegūt vizuālo informāciju, lai radītu priekšstatu par problemātikas mērogu.

Lai skatītos šo Youtube video, nepieciešams iespējot sociālās sīkdatnes.
Pielāgot sīkdatnes

Cilvēku tirdzniecība ir mūsdienu verdzības forma, kurā personas, visbiežāk sievietes un meitenes, ar varu, draudiem, spaidiem vai krāpšanu tiek izmantotas darbam, seksuālai ekspluatācijai un verdzības nolūkos. Cilvēku tirdzniecība ir starptautiska problēma, kurā iesaistīta gandrīz katra pasaules valsts  - vai nu kā pārdoto cilvēku saņēmējvalsts, vai arī kā nosūtītājvalsts.

Biedrība "Patvērums „Drošā māja”" ir dibināta 2007. gada ar mērķi attīstīt atbalsta pakalpojumus cilvēku tirdzniecībā cietušām personām, legālajiem imigrantiem, tai skaitā, patvēruma meklētājiem, bēgļiem un personām, kurām piešķirts alternatīvais statuss, nodrošinot indivīda tiesības saņemt atbilstošu palīdzību un aizstāvību, mainot sabiedrības attieksmi pret cilvēku tirdzniecībā cietušām personām, legālajiem imigrantiem, tai skaitā, patvēruma meklētājiem, bēgļiem un personām, kurām piešķirts alternatīvais statuss; veicinot cilvēku tirdzniecībā cietušu personu rehabilitāciju un reintegrāciju sabiedrībā; nodrošinot atbalsta pakalpojumus legālajiem imigrantiem, tai skaitā, patvēruma meklētājiem, bēgļiem un personām, kurām piešķirts alternatīvais statuss; veidojot interaktīvas apmācības formas; attīstot sadarbību ar valsts un pašvaldību institūcijām, sabiedriskām un kristīgām organizācijām Latvijā un pasaulē; sekmēt cilvēktiesību ievērošanu un sniegt atbalstu organizācijām, kas veicina cilvēktiesību un pamatbrīvību ievērošanu.

Uz pasākumu kopā ar saviem pedagogiem un jauniešu centru vadītājiem  bija ieradušies  75 skolēni  no Madonas skolām, kā arī  pusaudži  no Kusas un Praulienas jauniešu centriem.


Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums