.

Pateicoties ziedojumiem papildināts rosinošo figūriņu klāsts biedrības “Mēs saviem bērniem” smilšu terapijas istabā

iesūtīts: 2015.01.07 11:52
Biedrība “Mēs saviem bērniem” kopš 2014. gada oktobra par mājām sauc PII “Saulīte” telpas. Patstāvīgas telpas bija biedrības 15 gadus lolots sapnis. Svinīgā telpu atklāšana notika 2014. gada 7. oktobrī. Vienā no apsaimniekotajām telpām atrodas smilšu terapijas istaba, kuras pilnvērtīgākai darbībai bija nepieciešams papildināt rosinošo figūriņu klāstu.

Madonas novada multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra “KUBS” jaunieši Labo darbu nedēļas ietvaros tās sagādāja gan no pašu bērnības krājumiem, gan draugiem un draugu draugiem, kā arī iegādājoties pavisam jaunas rotaļlietas. Lai arī precīzs saziedoto rotaļlietu skaits nav zināms, tas ir mērāms vairākos simtos.

Smilšu terapijas speciāliste Inese Kolneja augstu vērtē jauniešu aktivitāti un saka lielu paldies par sagādāto dāvanu. Terapeite atzina, ka jaunās rotaļlietas krietni paplašinās bērniem piedāvātās iespējas un piebilda, ka vēl ļoti noderētu māju, tiltu, baznīcu, dārgakmeņu un dažādu sadzīves priekšmetu (trauki, podiņi, mēbeles u.c.) figūriņas. Savukārt biedrības "Mēs saviem bērniem" vadītāja Elita Badūne pastāstīja, ka saziedotajām mantiņām kabinetā esoši plaukti būs par šauru, tādēļ tiks sarūpēti papildus plaukti, lai mantiņas bērniem būtu viegli pieejamas un pārskatāmas.

Biedrības “Mēs saviem bērniem” mērķis ir nodrošināt intelektuālās un fiziskās attīstības, patstāvīgas dzīves iespējas bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām; gādāt par morālā, tiesiskā, fiziskā, garīgā stāvokļa uzlabošanu bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām un viņu ģimenēm; veicināt pilnvērtīgu personības attīstību, palīdzēt kopā ar ģimenēm integrēties mūsdienu mainīgajā sabiedrībā; palīdzēt radīt radoša darba iespējas jauniešiem ar īpašām vajadzībām; radīt iespējas lietderīgi un produktīvi pavadīt brīvo laiku bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām kopā ar ģimenēm, organizējot atveseļošanās, sportiskās, radošās, izglītojošās atpūtas nometnes un sporta pasākumus.

Ar Sabiedrības integrācijas fonda un Madonas novada pašvaldības atbalstu projekta ietvaros kļuvusi pieejama smilšu terapija, Montesori programma, mūzikas terapija, fizioterapija, logopēda pakalpojums, kā arī pshihoterapeita nodarbības mammām.

Vidzemes TV sižets “Atklātas dziedinošo terapiju nodarbības Madonā” 

Lai skatītos šo Youtube video, nepieciešams iespējot sociālās sīkdatnes.
Pielāgot sīkdatnes



Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums