Lāčplēša dienai veltīts tūristu pārgājiens – sacensības

iesūtīts: 2014.11.13 16:52
Lāčplēša dienas nosaukumu šis datums ieguvis par godu latviešu tautas mitoloģiskajam varonim Lāčplēsim – ar lāča ausīm un lāča spēku apveltītais stiprinieks kļuvis par simbolu varonībai un valsts mīlestībai. Par godu šai dienai Madonas novadā norisinājās sporta tūrisma sacensības, kas tika veltītas tieši Lāčplēša dienai.

Sacensības organizēja Madonas Bērnu un jauniešu centrs, sadarbībā ar Madonas novada pašvaldību, Lazdonas pagasta pārvaldi, Lazdonas pamatskolu.

Šogad jau tradicionāli Lazdonas pamatskolā pulcējās 30 Latvijas spēcīgākās un drosmīgākās tūristu komandas no visas Latvijas, kas sevi vēlējās parādīt no stiprākās, spēcīgākās un neatlaidīgākās puses. Sacensības pārstāvēja komandas no Balviem, Misas, Rīgas, Bauskas, Jelgavas, Sējas, Ādažiem, Rudzātiem, Līvāniem un citām Latvijas pilsētām.

          Sacensību galvenais notikums bija orientēšanās pa nakti, katrā kontrolpunktā ietverot tūrisma tehnikas elementus, izdzīvošanas mākslas pamatus un dažādus šķēršļu elementus. Neizpalika arī katra sportista individuālo prasmju sacensības. Šogad spēcīgāki individuālajās sacensībās A gpupā bija Rīgas Pļavnieku ģimnāzija, P grupā - Misas pārstāvošā komanda „Neo Vimba”, B grupā – Madonas BJC komanda, C grupā – Rīgas skolēnu pils komanda un D grupā – Rīgas Pļavnieku ģimnāzijas komanda. Prieks par Madonas BJC dalībniekiem, kuri individuālajās sacensībās ieguva godalgotās vietas savā vecuma grupā. Emīls Stiprais 1. vieta, Pēteris Zvejnieks 3.vieta, Gerda Veismane 2.vieta, Agne Lībore 3.vieta, Uldis Lopatko 1. vieta.

          Pārgājiens jeb tūrisma tehnikas rallijs šogad bija visai izaicinošs - pieaugušo un vecākās grupas konkurencē distance bija 30 km, vidējā grupā 22 km, bet jaunākajiem dalībniekiem 14 km garas distances. Šī disciplīna bija ļoti smaga, tāpēc bija arī komandas, kuras izstājās un neveica plānoto distanci. Spēcīgākie nenobijās un izturēja gan pārbaudījumus, tumsu, vēso laiku un nakts stundas. Izvērtējot iegūtās vietas un summējot distances laiku ātrākie izrādījās P grupā – komanda „Neo Vimba”, A grupā – Jelgavas komanda „Remoss”, B grupā – Misas vidusskola, C grupā – Rīgas Pļavnieku ģimnāzija un visjaunāko dalībnieku konkurencē, uzvaru guva un distanci visātrāk un precīzāk veica Ādažu vidusskolas komanda.

          Paldies Lazdonas pamatskolai un atsaucīgajam kolektīvam, par atbalstu, uzņemot tik daudz tūristu, Madonas novada pašvaldībai un Latvijas sporta tūrisma federācijai par finansiālo atbalstu, kā arī liels paldies Raimondam Kazušam, Normundam Kazušam, Jānim Pintānam par trases plānošanu un ierīkošanu, Laumai Bondarei  - sacensību galvenajai sekretārei.

          Ak kopīgu komandas darbu var panākt ļoti daudz, tāpēc arī rīkojot šīs sacensības saku visiem čaklajiem palīgiem lielu paldies!

Sacensību organizatore,

Madonas BJC tūrisma skolotāja Liene Leja

 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums