Skolēnu rudens brīvdienās pedagogi pilnveido savu profesionālo kompetenci

iesūtīts: 2018.10.25 18:13
Kamēr skolēni izbauda brīvdienas un uzkrāj spēkus jaunajam mācību periodam, skolotāji pilnveido savu profesionālo kompetenci. Šajā nedēļā pedagogiem ir plašas iespējas atbilstoši savai darbības jomai apmeklēt Madonas Valsts ģimnāzijas un mācību priekšmetu metodisko apvienību organizētos profesionālās pilnveides kursus vai seminārus, piedalīties skolu pedagogu starpdisciplinārajās metodiskajās nodarbībās un projektos, pievērsties individuālo kompetenču pilnveidei vai smelties pozitīvo pieredzi ārpus novada.

Š.g. 22. oktobrī Madonas novada metodisko apvienību un jomu vadītāji, skolu direktoru vietnieki izglītības jomā, kā arī novada pašvaldības Izglītības nodaļas speciālisti devās pieredzes apmaiņas braucienā uz Jelgavu – Zemgales reģiona kompetenču attīstības centru, lai iepazītu kolēģu labo praksi pedagogu metodiskā darba organizēšanā, ieviešot jauno lietpratības jeb kompetenču pieeju izglītībā.

Mūsu novada pedagogiem bija iespēja novērtēt Jelgavas kompetenču centra darbības principus un darba formas, iedzīvotājiem piedāvātos pakalpojumus, kā arī, iesaistoties darba grupās, diskutēt par dažādiem metodiskā darba organizācijas veidiem, to priekšrocībām un efektivitāti.

Profesionālās kompetences pilnveides nolūkā novada pedagogi apmeklēja arī Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmisko centru jeb Dabas māju. Interese bija ļoti liela, un iespaidi pat pārsteidza gaidīto! Visvairāk iepriecināja tas, cik daudz ir domāts par optimālu apstākļu radīšanu studentiem, nodrošinot ne vien mūsdienu tehnoloģiju vispusīgu pieejamību studiju un pētniecības procesā, bet arī estētiski baudāmu vidi, iespējas individuālam studiju procesam, relaksācijas un sadzīviskas ērtības.

Izvērtējot šīs dienas pieredzes apmaiņas ieguvumus, varam teikt, ka pozitīvie iespaidi un sadarbībā gūtās atziņas ir noderīgs papildinājums novada metodiskā darba un pedagogu individuālo profesionālo kompetenču pilnveidē.

 

Informāciju sagatavoja Madonas novada pašvaldības Izglītības nodaļas vadītājas vietniece S.Jansone

 

Foto

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums