„Profesiju dienās skolēniem” Madonas Valsts ģimnāzijas 9. klases skolniece Karīna Kalniņa iepazīst AS „Grindeks” projektu vadītāja amata ikdienu

iesūtīts: 2018.02.27 16:08
Nolūkā iepazīstināt dabaszinātnēs sekmīgākos un ieinteresētākos Latvijas skolēnus ar dažādu profesiju pārstāvju ikdienu farmācijas uzņēmumā, šogad jau devīto reizi AS „Grindeks” organizē projektu „Profesiju dienas skolēniem”. Starp 40 projekta dalībniekiem, kuri izvēlēti pēc 144 pieteikumu novērtēšanas, darbu uzņēmumā „Grindeks” iepazina arī Madonas Valsts ģimnāzijas 9. klases skolniece Karīna Kalniņa.

Karīnai līdz studijām augstskolā atlikuši vairāk nekā trīs mācību gadi, tomēr par savu karjeru apzinīgā jauniete domā jau šobrīd. „Skolā man ir padziļināta interese par ķīmiju un dabaszinātnēm, tāpēc vēlos novērtēt savas spējas nākotni saistīt ar šo nozaru profesijām. AS „Grindeks” piedāvātā iespēja tuvāk iepazīt šo nozaru profesionāļu darba ikdienu un atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem ir laba iespēja izsvērt, kādu studiju programmu izvēlēties – ķīmiju vai farmāciju,” Karīna atklāj savā pieteikuma vēstulē.

Dalība projektā 21. februārī Karīnai deva iespēju iepazīt AS „Grindeks” Kvalitātes kontroles laboratorijas projektu vadītāja Normunda Eliņa profesiju. Interesanti, ka arī Normunda pirmais „Grindeks” apmeklējums bija šī projekta ietvaros pirms sešiem gadiem, kam vēlāk sekoja studentu prakse un darba piedāvājums no uzņēmuma. Dienas pirmajā pusē Normunds Karīnu iepazīstināja ar ķīmiķa-analītiķa amata pienākumiem, pēc kā skolniece ielūkojās arī Normunda pašreizējā projekta vadības gaitā, kas saistīta ar Kvalitātes kontroles laboratorijas informācijas pārvaldības sistēmas ieviešanu. „Mani pārsteidza milzīgais darba, zināšanu un cilvēkresursu apjoms, kas jāiegulda, lai taptu zāļu paciņa. Šodienas pieredze vēl vairāk nostiprināja manu lēmumu vidusskolā izvēlēties mācības dabaszinību novirziena klasē, kas veicinās manas iespējas pēcāk studēt ar ķīmiju vai farmāciju saistītā studiju programmā.”

„Profesiju dienas skolēniem” šogad norisinās no 7. februāra līdz 7. martam. Projekta laikā „Grindeks” piedāvā iepazīt vienpadsmit farmācijas uzņēmumā pārstāvētas profesijas.

Par „Grindeks” „Grindeks” ir starptautisks, vertikāli integrēts farmācijas uzņēmums Baltijas valstīs. Galvenie darbības virzieni ir oriģinālproduktu, patentbrīvo medikamentu un aktīvo farmaceitisko vielu pētniecība, izstrāde, ražošana un pārdošana. Vidējais darbinieku skaits koncernā – apmēram 1000 darbinieku. „Grindeks” sadarbība ar Latvijas izglītības iestādēm turpinās jau daudzus gadus, un 2017. gadā mācību praksi „Grindeks” izgāja 41 students.


Vairāk informācijas par uzņēmumu – www.grindeks.lv

Sekojiet uzņēmuma informācijai: Facebook.com/GrindeksAS Twitter.com/AS_Grindeks Youtube.com/GrindeksLV;


Kontakti: Ilze Gailīte

AS „Grindeks” sabiedrisko attiecību speciāliste

Tel.: 6708336

E-pasts: ilze.gailite@grindeks.lv


‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa‌
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums