.

Noslēdzies Kalsnavas pamatskolas projekts „Spēlējoties mācāmies dzīvi”

iesūtīts: 2017.06.27 16:37
Madonas novada Izglītības programmu konkursā šogad piedalījās un atbalstu ieguva arī Kalsnavas pamatskolas projekts „Spēlējoties mācāmies dzīvi”, kura aktivitātes tika realizētas maija un jūnija mēnešos.

Sadarbojoties skolai, Kalsnavas pagasta bibliotēkas vadītājai Ilutai Puzānei, Kalsnavas pagasta sociālajai darbiniecei Ilonai Vagoliņai, Kalsnavas bērnu un jauniešu iniciatīvu centra UP’s jaunatnes lietu speciālistam Gatim Teilim, tika īstenoti projekta mērķi: pirmkārt, kopīgā darbošanās procesā aktualizēt izpratni par tādām vērtībām kā sadarbība, ģimenes drošība, iekšēja harmonija, paškontrole; otrkārt, lekcijā – praktiskā nodarbībā pedagogiem un vecākiem sniegt praktiskas un izglītojošas zināšanas; treškārt, popularizēt brīvprātīgo darbu kā metodi līdzdalības un pašvadības kompetenču apguvē.

Projekta norises gaitā Kalsnavas pamatskolas skolēniem, pedagogiem, vecākiem un vecvecākiem bija iespēja izdzīvot lieliskas emocijas izglītojoši izklaidējošā rotaļu stundā „Mēs – tā! Bet mēs – šitā!”, Kalsnavas pagasta bibliotēkas apmeklētāji varēja iepazīties ar grāmatu izstādi „Par spēlēm un spēlēšanos”, bet Kalsnavas pamatskolas un pirmsskolas izglītības iestādes „Lācītis Pūks” pedagogi un uzaicinātie vecāki lekcijā – praktiskā nodarbībā  padziļināja zināšanas par bērnu uzvedību un to, kā tikt galā ar saspringtām emocionālām situācijām. Savukārt tie Kalsnavas pamatskolas skolēni, kuri pēc teorētiskās iepazīšanās ar brīvprātīgā darba būtību, vēlējās to izbaudīt praksē, varēja iegūt savu pirmo oficiālo brīvprātīgā darba pieredzi.

Projekts noslēdzies, bet palicis gandarījums par paveikto, prieks par kopīgu darbošanos. Bet uz skolas iekšpagalma asfalta uzzīmētās klasītes, dambrete ar lielajiem koka kauliņiem, riču – raču  un citas spēles tiek turpinātas spēlēt arī skolas brīvlaikā.

     

   

Informāciju iesūtīja: projekta vadītāja Gunta Lapsa

Informāciju ievietoja: I.Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums