jaunumi Barkavā&Jēkabpils Agrobiznesa koledžā

iesūtīts: 2017.02.28 14:37
Barkavā noslēgusies Ziemas uzņemšana ES struktūrfondu& valsts budžeta finansētās programmās. Kopumā uzņemti vairāk nekā 40 audzēkņu. Jauniešu garantijas finansētā programma pretendentiem(līdz 29gadiem) piedāvā iespējas par velti īsā laikā(10 vai 14 mēnešos) apgūt izvēlēto specialitāti papildus saņemot stipendiju līdz 115 EUR/mēn, kā arī citu būtisku atbalstu, piemēram, prakses laikā(apdrošināšanu, darba apģērbu, ceļa izdevumu kompensāciju u.c.).Pašlaik skolā ir apgūstamas piecas profesijas (Būvdarbi, Lauksaimniecība, Ēdināšanas pakalpojumi, Skaistumkopšanas pakalpojumi un Administratīvie un sekretāra pakalpojumi).Vairāk: www.bavs.lv vai www.jak.lv

 No kopīgām 1 nedēļas mācībām Turcijā kopā ar Čehijas, Bulgārijas un Lietuvas  skolu audzēkņiem atgriezušies JAK audzēkņi -barkavieši. Uzsākta gatavošanās Erasmus + partnerības projekta noslēguma apmaiņai Čehijā, kura norisināsies Opavā,Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Morāvijas-Silēzijas apgabalā  no 2.aprīļa.

Audzēkņi no izglītības programmām Viesnīcu pakalpojumi un Lauksaimniecība gatavojas Erasmus+ praksei Polijā, Krakovas apriņķa uzņēmumos.

Ciešā sadarbībā ar Jēkabpils Agrobiznesa koledžas speciālistiem sagatavoti un iesniegti jaunie mobilitātes projekti audzēkņiem, skolotājiem un sociālajiem partneriem  Erasmus+ KA01 programmu ietvaros ar Maltas(Valleta), Vācijas(Bitterfeld), Spānijas(Barselona), Austrijas(Klagenfurt) un Somijas(Espoo -Helsinki) skolām un uzņēmumiem. Notiek darbs ar ES skolu partneriem plānotajai sadarbībai Erasmus+ KA02 stratēģiskās partnerības projektu izstrādei līdz 29.03.2017

Lauksaimnieku programmas audzēkņi plāno martā  apgūt papildus prasmes augu aizsardzības līdzekļu lietotāju apliecību ieguvei Madonā un Barkavā sadarbībā ar LLKC Madonas KB un VAAD speciālistiem, savukārt SPA speciālisti varēs papildus apgūt EKA lietotāja apliecību, kas varētu noderēt pašnodarbinātības uzsākšanai.

Lauksaimnieku grupu audzēkņi 2.martā piedalīsies Graudu un rapšu audzētāju konferencē, ko Viļānos organizē Latgales lauksaimniecības zinātnes centrs.

Būvdarbu grupu audzēkņi Ieva Kolina un Dagnis Belousosvs sk. R.Grudula  pārraudzībā savukārt gatavojas dalībai profesionālās meistarības konkursā ”Krāsošanas un dekoratīvā apmetuma darbi”, kas akcijas ”Profesionālā izglītība – darba tirgum” ietvaros  16.martā notiek Zaļenieku Komerciālajā un amatniecības vidusskolā.

Būvdarbu programmas skolotāji 28.februārī Madonā piedalās SIA Tirdzniecības nams ”Kurši” organizētajā diskusiju ciklā ”Celtnieku brokastis” par aktuāliem jautājumiem būvniecības nozarē un jaunumiem apdares un būvmateriālu piedāvājumā(KNAUF/Eltete/

Regulāri notiek individuālas un grupu konsultācijas Karjeras pasākumu ietvaros, ko arī nodrošina Jauniešu Garantijas programmas finansējuma ietvaros visiem audzēkņiem, kuri apgūst kādu  no profesijām intensīvi 1 vai 1,5g laikā

Audzēkņiem tiek piedāvāta dalība profesionālos konkursos, notiek tikšanās ar darba devējiem, semināri/konferences kopā ar kvalifikācijas prakšu vadītājiem un darba devēju organizācijām, kā arī iespējas piedalīties uzņēmumu atvērto durvju nedēļas pasākumos, doties mācību ekskursijās uz nozares uzņēmumiem.

Skola aicina nozares uzņēmumus aktīvāk pieteikties dalībai LDDK projektā slēdzot līgumus, jo Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) sākusi īstenot jaunu Eiropas Sociālā fonda finansētu projektu par darba vidē balstītu mācību ieviešanu. Tas nozīmē, ka uzņēmumam kopā ar skolu būs iespēja iesaistīties savu nākamo darbinieku sagatavošanā un saņemt ESF atbalstu. Vairāk: http://www.lddk.lv/notikums/regionu-uznemejus-aicina-pieteikties-profesionalo-skolu-audzeknu-uznemsanai-darba-vide-balstitam-macibam-un-praksem/

Skola aicina jauniešus interesēties par kvalifikācijas ieguvi, pretendējot uz dažām vakantajām vietām kvalifikācijas  Lietvedis un Pavārs mācību grupās profesijas apguvei 1 gada laikā(no 20.februāra līdz 20.decembrim), kad kāds no uzņemtajiem pretendentiem tiek atskaitīts! Ir iespējas iestāties arī 4-gadīgajās VB finansētajās programmās Būvdarbi, Viesnīcu pakalpojumi, Lauksaimniecība, kur nav vecuma ierobežojuma.

Informācijas diena par skolas piedāvājumu Barkavā  notiek jau 3.martā.Laipni gaidīti!

8.aprīlī Jēkabpils Agrobiznesa koledža svinēs skaistu jubileju – 90 gadus. Aicināti pieteikties bijušie  audzēkņi, skolotāji un darbinieki!(www.jak.lv )

 

informāciju apkopoja A.Juška, JAK projektu vadītāja

anitabavs@gmail.com

 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums