.

Jāņa Simsona Madonas mākslas skola iegūst 1. un 2. vietu bērnu un jauniešu animācijas festivālā „DEBESSmANNA 2016”

iesūtīts: 2016.10.10 17:32
Madonas mākslas skolas audzēkņi 2015. un 2016. gadā izveidoja Madonas mākslas skolas 40 gadu un Madonas pilsētas 90 gadu jubilejām veltītus apsveikumus - animācijas filmas “ Gaismas Aicinājums” un ”Ki-Ke-Ri-Gū! Madonā”, kuras 2016. gada 8. oktobrī demonstrēja arī Rīgā kinoteātrī K. Suns animācijas festivālā „DEBESSmANNA 2015”.

Festivālam bija iesūtītas daudz labas un interesantas bērnu veidotas animācijas filmas no visas Latvijas. Darbus vērtēja kompetenta žūrija:

·         vairāku animācijas filmu režisors Reinis Kalnaellis;

·         režisore un filmu scenāriju autore Liene Laviņa Kalnaella;

·          animācijas seriāla SIA VOVAS režisors, mākslinieks un animators Pēteris Čulītis.

 Kategorijā Grupas darbs skolotāju vadībā , par animācijas filmu “Gaismas Aicinājums” iegūta 1. vieta, diplomā žūrijas komisija raksta: “Tumsas un gaismas mūžīgā spēle muzikāli ritmiskā ātrumā virza piesātināto sižetu. Eleganti  atrastais vizuālais risinājums pārsteidz ar savu estētisko paņēmienu, ieraujot spēcīgā noskaņā filmā”. Filmiņu ar J. Simsona dzejas vārdiem var noskatīties šeit: https://www.youtube.com/watch?v=A-AIw6DBC4k

Par filmu, kura tapusi par godu Madonas svētkiem, iegūta 2. vieta. Žūrijas komisija par “Ki-Ke-R-Gū! Madonā ”  raksta: “ Autoru  saliedētība un mīlestība par savu pilsētu caurstrāvo skatītāju visos līmeņos”. Filmiņu var noskatīties: https://www.youtube.com/watch?v=bE7G-EwmF-w

Paldies visiem dalībniekiem un palīgiem. Animātorei Dacei Liepai, muzikālā pavadījuma autoriem Raimondam Lapkašam, Jetei Strazdiņai, Edmundam Vestmanim, Madonas improvizatoru grupai “Speeele”, Mākslas skolas pedagogiem Vijai Točai, Danutei Vēzei, Mārim Karlsonam un visiem animācijas darbnīcas  dalībniekiem.

          Projekti realizēti   ar  Valsts kultūrkapitāla fonda,  Nodibinājuma “Cemex iespēju fonds” un Madonas novada pašvaldības atbalstu.

 

 

Jāņa Simsona Madonas mākslas skolas direktore  Kristīne Šulce

 

   
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums