Reģiona jauniešiem rada iespēju iegūt 1. līmeņa augstāko profesionālo izglītību Barkavā

iesūtīts: 2016.07.15 15:17
Reorganizācijas rezultātā izveidojot Jēkabpils koledžu, uz Barkavas Profesionālās vidusskolas bāzes tiks saglabāta mācību īstenošanas vieta, kas ļaus reģiona jauniešiem turpmāk iegūt ne tikai vidējo profesionālo, bet arī 1. līmeņa augstāko profesionālo izglītību Barkavā. Apvienojot Barkavas Profesionālo vidusskolu un Jēkabpils Agrobiznesa koledžu, tiks stiprināta reģiona attīstība, paplašinātas izglītības iespējas un radīts pamats darba devēju un izglītības iestāžu labākai sadarbībai darba vidē balstītu mācību nodrošināšanā. Šodien apstiprinātais Ministru kabineta rīkojums stāsies spēkā 2016. gada 1. novembrī.

Reorganizācija ļaus racionālāk izmanto abu apvienoto izglītības iestāžu infrastruktūru un mācībspēkus, paplašināt programmu piedāvājumu un piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu, tādējādi uzlabojot materiāli tehnisko bāzi un nodrošinot augstu izglītības kvalitāti. Madonas novada un blakus esošo novadu jauniešiem tiks radīta iespēja papildus vidējais profesionālai izglītībai iegūt arī 1.līmeņa profesionālo augstāko izglītību Barkavā. Apvienotā Jēkabpils koledža turpmāk varēs arī pretendēt uz Eiropas Struktūrfondu finansējumu, kas paredzēts tieši profesionālās izglītības infrastruktūras uzlabošanai.

Ar Ministru kabineta lēmuma projektu var iepazīties: http://tap.mk.gov.lv/lv/mk/tap/?pid=40387960&mode=mk&date=2016-07-12

Papildus informācijai: Jēkabpils Agrobiznesa koledžā audzēkņi apgūst trīs 1. līmeņa profesionālās augstākās izglītības (koledžas līmeņa) studiju programmas ekonomikas, vadības un informācijas tehnoloģiju virzienos un četras profesionālās vidējās izglītības programmas datorsistēmu, programmēšanas, komerczinību un grāmatvedības specialitātēs.

Barkavas Profesionālā vidusskola īsteno profesionālās izglītības programmas būvdarbu, lauksaimniecības, skaistumkopšanas un viesnīcu pakalpojumu jomā. Šogad papildus tiek īstenotas arī divas ES fondu finansētas ēdināšanas, administratīvo un sekretāru pakalpojumu izglītības programmas.

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums