Noslēdzas jauniešu interešu izglītības projekts “Nāc un dari, jo Tu vari!”

iesūtīts: 2015.12.01 14:34
2015.gada 4. decembrī norisināsies projekta “Nāc un dari, jo Tu vari” konference, kurā piedalīsies bērni un jaunieši, projekta partneri un pašvaldību pārstāvji. Konference ir projekta noslēguma un ilgtspējas plānošanas pasākums, kura laikā atskatīsimies arī uz projektā paveikto, izvērtēsim ieguvumus un apspriedīsim interešu izglītības popularizēšanas un attīstības iespējas.

Konferences laikā jaunieši stāstīs par savu pieredzi un iespaidiem, ko ieguvuši, piedaloties projekta aktivitātēs. Uzstāsies projekta partneri un pašvaldību pārstāvji. Savos ieteikumos un vērojumos kopienu aktivizēšanā un jauniešu iesaistē dalīsies projekta partneris no Norvēģijas organizācijas „Maini pasauli” Mauricio Deliz. Kā arī tiks prezentēta projekta laikā tapusī Jauniešu mobilā SOS dienesta pieredzes apkopojuma rokasgrāmata. Otrajā daļā jaunieši dosies radoši darboties Kompetenču centrā „Lielvārds” un Andreja Pumpura Lielvārdes muzejā, savukārt projekta partneri un pašvaldību pārstāvji piedalīsies paneļdiskusijā, lai rastu atbildi uz jautājumu – kā projektā iegūtā pieredze ilgtermiņā var palīdzēt attīstīt interešu izglītību un jauniešu tehnisko jaunradi.

Projekta mērķis ir nodrošināt sociālās atstumtības riskam pakļauto personu integrāciju sabiedrībā, izmantojot inovatīvu interešu izglītības un sociālā atbalsta pasākumu kopumu, pamatotu ar ilgtspējīgas attīstības vērtībām. Mērķa grupu veido kopienas pārstāvji- bērni un jaunieši, tostarp ar invaliditāti, ģimenes ar bērniem un arī seniori.

 

Kopumā projekta uzdevums ir veicināt jauniešu zināšanu, pašapziņas, komunikācijas un līdzdalības iemaņu pieaugumu, kā arī uzlabot neordināru problēmu risināšanas kompetenci. Plānots, ka izglītības programmas varēs turpmāk īstenot Latvijas pašvaldības arī pēc šī projekta beigām.

 

Projekta laikā bērni un jaunieši piedalījās jauno žurnālistu apmācībā un radošo darbnīcu nedēļā Limbažos, kas notika paralēli Latvijas minikāru čempionātam un F1 pasaules čempionātam trases automodelismā. Radošās darbnīcās jaunieši pētīja sadzīves ierīces, nodarbojās ar automodelisma trašu izveidi, minikāru izgatavošanu un sacensību organizēšanu, kokapstrādi.

Visu projekta laiku darbojās jauniešu mobilais tehniskais SOS dienests, palīdzot apkārtnes iedzīvotājiem risināt tehniskus un sadzīviskus jautājumus. Vasarā jaunieši piedalījās vides tehnoloģiju meistarklasēs Krapē, Norvēģijas partneris novadīja projekta pārstāvjiem, skolotājiem un brīvprātīgajiem semināru par jauniešu iesaisti videi draudzīgu ilgtspējīgu sadzīves risinājumu veidošanā, Rugājos notika divas tematiskās vasaras skolas un skolotāji un bērnu vecāki devās pieredzes apmaiņas un iedvesmas braucienā pa Latviju.

 

Projekta vadošais partneris ir Latvijas Kopienu iniciatīvu fonds, kas projekta aktivitātes īstenoja sadarbībā ar biedrību „Mēs pasaulē” no Rugājiem, biedrību „Nāc kopā” no Krapes pagasta, Madonas Bērnu un jauniešu centru un biedrību „Dzirnavu spēks” no Vidrižu pagasta, kā arī Norvēģijas partneriem no organizācijas „Maini pasauli”.

Projektu “Nāc un dari, jo Tu vari!” finansē no Eiropas Ekonomiskās zonas Finanšu instrumenta, projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija un to administrē Sabiedrības Integrācijas fonds.

Papildu informācijai:

Elita Uzulēna

Projekta vadītāja

Latvijas Kopienu iniciatīvu fonds

Elita.uzulena@iniciativa.lv

Tālr. +371 26558082

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums