.

Ar LMT atbalstu Praulienas pagastā labiekārtots rotaļu laukums pirmsskolas izglītības iestādē “Pasaciņa”

iesūtīts: 2015.11.17 14:10
Valsts svētku noskaņā Madonas novada iedzīvotāji sagaidījuši vēl kādu priecīgu notikumu. Vecākiem un bērniem kopīgi iededzinot svecītes, otrdien 17. novembrī Madonas novada Praulienā atklāts atjaunotais bērnu rotaļu laukums pirmsskolas izglītības iestādē “Pasaciņa”, kas tapis mobilo sakaru operatora LMT atbalstītās programmas “LMT Latvijai” ietvaros.


Rekonstruētajā rotaļu laukumā izveidotas jaunas šūpoles, trīs smilšu kastes, rotaļu namiņš, slīdkalniņš, kā arī īpašas konstrukcijas, kurās bērni var pierādīt savu spēku un veiklību.

“Ir liels prieks, ka šajā projektā ar patiesu aizrautību iesaistījās visas ieinteresētās puses. Mums ļoti palīdzēja bērnu vecāki, kuri paši ar savām rokām skrūvēja konstrukcijas, visi kopā rīkojām talku, lai novāktu vecās būves un nolīdzinātu zemi. Tāpat ļoti svarīgu ieguldījumu deva vietējā pašvaldība, pateicoties kurai, saņēmām gan noderīgas darbarokas, gan transportu. Līdz ar to var teikt, ka bērnu rotaļu laukuma izveidei ir bijis patiesi vienojošs spēks,” uzsver projekta autore Guna Ruļuka, kuras divi bērni ir “Pasaciņa” audzēkņi.

Pirmsskolas izglītības iestādes “Pasaciņa” rotaļu laukuma projekts ir viena no četrām Madonas novada iedzīvotāju izvirzītām iniciatīvām vietējās infrastruktūras uzlabošanai, kas programmas “LMT Latvijai” ietvaros uzvarēja interneta balsojuma konkursā un ieguva projekta īstenošanai nepieciešamo finansējumu Eur 1997.65 apjomā. Pavisam “LMT Latvijai” projektu īstenošanai Madonas novadā šogad piešķirti 7425,75 eiro

 

LMT Latvijai uzvarējušie projekti Madonas novadā:

Aktivitātes visām paaudzēm!

Biedrība ‘’Ozols un zīle’’ vēlas Liezēres pagastā veicināt un popularizēt veselīgu, sportiski aktīvu un daudzveidīgu dzīvesveidu bērnu, jauniešu, pieaugušo un senioru vidū. Tāpēc, lai uzlabotu Liezēres pagasta iedzīvotāju dzīves kvalitāti nepieciešams daudzveidīgs sporta inventārs, tā lai katram būtu iespēja izvēlēties sev piemērotāko un interesējošo sporta veidu. Mums vajag veselus bērnus, bet bērniem vajag veselus vecākus un vecvecākus. 

Projekta iesniedzējs: Marika Prokiraite, Biedrība ‘’Ozols un zīle’’

Finansējums: 1968,10 eiro

 

Barkavas jauniešu deju kolektīva atbalsts

Pēc 25 gadu pārtraukuma Barkavas kultūras namā uzsāka darboties jauniešu deju kolektīvs. Lai varētu priecēt skatītājus un visus tautu deju cienītājus, ir nepieciešams nodrošināt deju kolektīvu ar tautu tērpiem. Gatavošanās gaidāmajiem Dziesmu un Deju svētkiem nav tikai repertuāra apgūšana. Šādai svētku reizei ikvienam dalībniekam jāsagādā arī atbilstoša goda kārta – tautas tērps.        

Projekta iesniedzējs: Aleksandrs Šrubs, biedrība “Mēs-Barkavas pagastam”

Finansējums: 1800 eiro

 

PII „Pasaciņa” bērnu laukuma labiekārtošana

Ar projekta īstenošanu bērnu dārzam „Pasaciņa” tiek radīta attīstoša, droša un skaista rotaļu vide. Rotaļu laukums kļūst par aizraujošu fiziskās aktivitātes centru, radošuma un izpētes objektu, par iemeslu vairāk laika pavadīt ārpus telpām. Laukumiņa labiekārtošanā tiek iesaistīti visi – iestādes personāls, bērnu vecāki un pagasta pārvalde.

Projekta iesniedzējs: Guna Ruļuka, Praulienas pagasta PII “Pasaciņa”

Finansējums: 1997,65 eiro

 

“Rakt un rakstīt…” /A.Līce/

Sarkaņu bibliotēkas apkārtnes labiekārtošana. Anda Līce – dzejniece, publiciste, ir savs daiļdārzs, jo pēc profesijas – daiļdārzniece. Bibliotēkai dāvājusi savas grāmatas, šogad – stādus no ziemciešu kolekcijas. Labiekārtošanas projekta laikā sakārtota lietus ūdens novadīšana gruntī, uzstādīta Brīvdabas Lasītava ar “interaktīvo” tāfeli, uz kuras rakstīt A. Līces dzejoļus, izveidota 50m2 liela puķu dobe. Lieliska dāvana novadniecei, novadam un viņas dzejas cienītājiem.      

Projekta iesniedzējs: Irina Bačuka, Sarkaņu pagasta pārvalde

Finansējums: 1660 eiro

Plašāka informācija par “LMT Latvijai” pieejama www.lmt.lv/lmtlatvijai

 

Par LMT Latvijai 
Jau kopš 2011. gada “Latvijas Mobilais Telefons” sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām pilsētu iedzīvotājiem un iedzīvotāju grupām, kuri vēlas ar idejām un projektiem piedalīties savas pilsētas attīstībā, piedāvā iespēju piedalīties projektu konkursā “LMT Latvijai”. Projekta mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas pilsētās un atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas pilsētu sabiedriskās dzīves izaugsmei. Šogad projektu konkursā piedalās Cēsis, Madona, Dobele, Roja, Skrunda, Iecava un Daugavpils novads. Kopš 2011. gada ar LMT atbalstu īstenoti vairāk nekā 80 iedzīvotājiem nozīmīgi projekti sešpadsmit Latvijas pilsētās un novados, kam LMT atvēlējis vairāk nekā 200 tūkstošus eiro.

Papildu informācija:

Valdis Jalinskis

Latvijas Mobilais Telefons

Sabiedrisko attiecību daļas vadītājs

Tālr. 29248645, e-pasts: valdis.jalinskis@lmt.lv

 

 

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums