Nometne „Liezēres vides pētnieki”

iesūtīts: 2015.08.26 15:53
Ar moto „Tu esi tas, ko tu dari! Tu esi tas, kur tu dzīvo! Tu esi tas, ko tu ēd! Tu esi tas, ko tu proti!” Liezērē no 10. līdz 14. augustam norisinājās biedrības „Ozols un zīle” organizēta bērnu un jauniešu vasaras dienas nometne 25 Liezēres pamatskolas skolēniem.

Septiņas stundas dienā bērni bija aktīvi, saturīgi un izglītojoši pavadījuši daļu sava brīvlaika, mācoties orientēties apvidū gan pēc kartes, gan fotogrāfijām, izjājot zirga mugurā, uzklausot uztura speciālistes padomus un degustējot dažādus veselīgus kokteiļus, apgūstot jaunas zināšanas un spēles, atpazīstot kokus, ārstniecības augus un tējas. Pašgatavota makšķere, karodziņš ar pagasta simbolu – zelta govi, augu gobelēns, loks ar bultām un bišu vaska svece bija katra bērna radoši praktisko darbnīcu darba augļi.

Izzinošo nodarbību, pārgājienu un ekskursiju laikā bērni iepazinās ar nodarbošanās iespējām savas dzīvesvietas tuvumā – zirgkopību, biškopību, zivkopību, lopkopību, mežsaimniecību, mājražošanu, amatniecību un tūrismu. Audzinošā „Labā darbiņa” ietvaros bērni mācījās cienīt un sakopt vidi ap sevi – paši iekārtojot nometnes vietu, ceļot lielo telti, palīdzot atjaunot volejbola laukumu, sakopjot aiz sevis un pārgājienu laikā – arī aiz citiem.

Divas reizes dienā nometnes dalībnieki baudīja siltu, daudzveidīgu un veselīgu maltīti. Neiztrūka arī saldējuma, kūku, kafijas un ugunskurā ceptu desiņu prieku. Tā kā laika apstākļi lutināja, tad laistoties, šļakstinoties, peldoties un skrienot slapjas stafetes, varēja izbaudīt arī vasaras neatņemamo sastāvdaļu – ūdeni.

Nometne tapa, pateicoties Madonas novada domes izsludinātajā nometņu konkursā gūtajam atbalstam, veiksmīgajai sadarbībai ar Liezēres pagasta pārvaldi un Liezēres pamatskolu un biedrības biedru nesavtīgajam darbam.

Projekta „Liezēres vides pētnieki” vadītāja

Laura Smudze

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums