Sākumskolas bērnu nometne „Izzini ūdeni”

iesūtīts: 2015.07.29 17:20
Laikā no 20. – 24. jūlijam „Priedīte” organizēja bērnu nometni „Izzini ūdeni”. Nometnē pulcējām 20 sākumskolas vecuma bērnus. Nometnes vadītāja Dace Dzilna rūpējās par bērnu labsajūtu, komandas veidošanu, atraktīvām un interesantām spēlēm. Viņa gādāja, lai bērni būtu moži un labā garastāvoklī.

Nometnes laikā Gunas Ruļukas vadībā izzinājām ūdens īpašības, izmēģinājām dažādus eksperimentus, piemēram, vai ūdens prot skriet pa virvi, kā sadurstīt maisiņu, lai ūdens no tā netecētu laukā un citus. Ieguvām arī praktiskas, vasarai noderīgas zināšanas – kā pagatavot izturīgu burbuļu šķīdumu, uztaisīt burbuļu pūšamo, putu aparātu. Bērni ar lielu prieku un aizrautību radīja putas un trešdienas pēcpusdienā Priežu kalniņā mēs paši sev sarīkojām putu ballīti.

Bērni gatavoja dažādus radošus darbus kopā ar Sandru Pulksteni. Pagatavotos darbus, piemēram, krāšņās plastmasas ūdensrozes un trauslos papīra ziedus laidām dīķī pie Madonas kultūras nama. Palaistie ziedi plauka un viļņojās ūdenī, un priecēja ne tikai nometnes bērnus, bet arī visus garāmgājējus un pīļu barotājus.

Ceturtdien gājām pārgājienā, kura laikā pētījām Madonas upīti, tās gultni, straumi, temperatūru, apaugušos krastus. Strūklakā pie Madonas kultūras nama mūs gaidīja pārsteigums – vizināšanās ar laivu. Bērni, ievērojot visus drošības pasākumus, tika vizināti pa dīķi un tas bija aizraujošs notikums it visiem, un sevišķi liels piedzīvojums jauniešiem, kam šī bija pirmā reize laivā. Pēc vizināšanās bērni veidoja brīnumskaistas un oriģinālas mandalas no ūdens tuvumā atrastiem priekšmetiem – akmeņiem, oļiem, ziediem, salmiem, mizām.

Komandas darbā gatavojām plostus no priedes mizām. Zēni pulēja mizas, meitenes gatavoja buras un tad piektdien, kopīgi devāmies uz Saieta nama laukumu un strūklakā testējām savus braucamos.

Nometnes noslēguma dienā gatavojām ledus krelles – skaistu mirdzošu, bet īslaicīgu rotu. Kopā veidojām sajūtu kolāžu par nedēļas laikā piedzīvoto. Bērni žurnālos atrada trāpīgus attēlus un uzrakstus, lai raksturotu savas emocijas. Domāju, nometnes dalībnieki piekritīs, ka visjautrākais, skaļākais, aukstākais un neparastākais piedzīvojums bija plunčājāmies „Priedītes” strūklakas baseinā.

Jāteic, ka nometnes nedēļa tiešām bija pilna ar ūdeni – mēs gan saņēmām lietu, gan paši slapinājāmies un šļakstījāmies, gan iepazinām visas Madonas strūklakas upītes un dīķīšus.

Vērtējot nometnes norisi, jāteic, ka tā ir izdevusies, ko apliecina bērnu vēlme tikies nākamgad līdzīgā nometnē!

Nometnes organizētājas pateicas visiem bērniem par aktivitāti un izturību, PII „Priedītei” par nodrošinātajām telpām un ēdināšanu un Madonas novada pašvaldībai par līdzfinansējumu nometnes aktivitātēm.

Nometne organizēta ar Madonas pašvaldības projektu konkursa „Madonas novada pašvaldības jauniešu nometņu projektu konkurss - 2015” atbalstu.

Uz tikšanos!

Nometnes „Izzini ūdeni” organizētājas Dace, Sandra un Guna

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums