Valsts prezidents Vējonis pārsteidz madoniešus

iesūtīts: 2015.07.11 08:14
Piektdiena XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos aizvadīta piedzīvojumiem pilna!

 Madonas novada folkloras kopas  „Madaviņa”un „Mārksnīte” piedalījās koncertā „Rotaļu raksti”pie Brīvības pieminekļa. Tika izdancotas, iadziedātas un izspēlētas dažāddiem Latvijas novadiem raksturīgās rotaļas. Lai arī lija lietus, noskaņojums bija pacilājošs un publika uztvēra priekšnesumus ar lielu sajūsmu.

Daugavas stadionā aizritēja lielkoncerta „Līdz varavīksnei tikt” ģenerālmēģinājums un vakara koncerts. Madonieši,tāpat kā citi dejotāji,uz savas ādas izbaudīja dabas spēku iejaukšanos-lietu, taču tas nemazināja prieku par paveikto. Pateicoties Madonas novada koordinatoru rūpēm, mītnes vietā Rīgas 3.ģimnāzijā tika pieslēgta apkure,lai caurmirkušie tērpi izžūtu un  dejotāji justos labi un būtu gatavi jauniem priekšnesumiem.

Arī madonas koklētāju ansamblim „RASA” vakar bija lielais iznāciens – Lielajā ģildē izskanēja kokļu mūzikas koncerts „Mana skārienjūtīgā kokle”.

Vislielākais pārsteigums madoniešus sagaidīja pašā vakarā. Skolas foajē telpās notika pateicības ballīte ar pūtēju orķestra „VIVO” uzstāšanos un jautru diskotēku. Atraktīvajā virpulī iesaistījās kā lieli tā mazi, arī pedagogi un Madonas novada domes delegācija – priekšsēdētājs Andrejs Ceļpīters, viņa vietnieks Agris Lungevičs un Izglītības nodaļas vadītāja Solvita Seržāne.

Brīdī, kad ballīte sasniedza savu kulmunāciju, pie madoniešiemieradās Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis. Madonas pašdarbnieku ovācijas bija patiesas un vētrainas. Prezidents izteica prieku par satikšanos un pateicās par viņam sagādāto pārsteigumu 8.jūlijā, kad Madonas pilsētas 1.vidusskolas koris uzstājās svinīgajā ministru maiņas ceremonijā Aizsardzības ministrijā. Kora diriģentei Ijai Voiničai R. Vējonis pasniedza kopbildi ar savu autogrāfu. Vēlāk prezidents kopā ar bērniem un jauniešiem dejoja, dziedāja un fotografējās.

Klātesot augstajam viesim, novada vadība pateicās skolotājiem un darba grupai par ieguldīto veikumu sagatavošanās darbos un svētku norisē. Uzrunājot kolektīvu vadītājus, prezidens ar lielu sirsnību atcerējās laiku, kad pats kā dziesmu svētku dalībnieks no Madonas dzīvoja Rīgas 3.ģimnāzijā.

Atvadoties R. Vējonis teica: „ESMU  JŪSĒJAIS!””                                                                     

Pārsteigumiem bagātie svētki turpinās! Un mēs turpinām sekot notikumiem.


I.Veipa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums