Pirmajā Latvijas skolu un jaunatnes dziesmu un deju svētku sanāksmē iepazīsti aktuālie jautājumi

iesūtīts: 2015.04.16 10:33
25. februārī notika pirmā Latvijas skolu un jaunatnes dziesmu un deju svētku darba grupas sanāksme, kurā tika iezīmēti aktuālie jautājumi, kas saistās ar gaidāmo pasākumu.

Madonas novada pašvaldības priekšsēdētājs Agris Lungevičs teic, ka priekšā ir ļoti daudz darba. Galvenos jautājumus, kas pašvaldībai jāatrisina jāsadala 4 blokos- apģērbs, transports, ēdināšana un dzīvošana, stāsta A. Lungevičs.

Klātesošie piekrīt, ka pie jautājuma par kolektīvu apģērbiem ir piestrādāts. Šajā gadā Madonas novada pašvaldība piešķīrusi vairāk kā 27 000 eiro skolēnu un jauniešu deju kolektīvu tērpu nodrošināšanai. Daļa no piešķirtās naudas jau ir apgūta.

Madonas bērnu un jauniešu centra vadītāja Gunita Kļaviņa darba grupu iepazīstināja ar svētku programmu un gaidāmo pasākumu laikiem. G. Kļaviņa teic, ka šis laiks ir ļoti saspringts, jo notiek skates, kuras noteiks, kurš kolektīvs dosies uz lielajiem svētkiem, kurš nē. Galīgais dalībnieku skaits būs zināms 20. maijā. Šobrīd zināms, ka uz lielo svētku pasākumu dosies mūsdienu deju kolektīvs “Alianse”.

Aktuāls ir arī transporta jautājums- kā kolektīvus nogādāt uz svētkiem un mājās. Visreālākā un ērtāk- ar autobusu, spriež klātesošie. Pirms tam izskanēja ideja, ka kolektīvus uz svētkiem varētu vest ar vilcienu, taču tas būtu apgrūtinoši mazākajiem dalībniekiem.

Tika diskutēts arī par drošības jautājumiem –gan atbildīgo personu par pirmsskolas bērnu pieskatīšanas meklēšanā, gan kārtībnieku atbildību.

Nākamā darba grupas tikšanās notiks 22.aprīlī, kad tiks pārrunāta konkrētāka rīcība attiecībā uz augstākminētajiem jautājumiem.

No 2015. gada 6. līdz 12. jūlijam Rīgā notiks XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, kuros piedalīsies arī Madonas novada bērnu un jauniešu kolektīvi. Lielajam notikumam gatavojas Madonas novada tautas un mūsdienu deju kolektīvi, folkloras kopas, kori, teātri, vizuālās un lietišķās mākslas pulciņi, vokālie, vokāli instrumentālie un koklētāju ansambļi, simfoniskie un pūtēju orķestri. Kopā tie ir 107 kolektīvi (2095 dalībnieki).

Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kuri notiek reizi piecos gados. Bērni un jaunieši ir tie, kas apliecina, ka senās latviešu dziedāšanas, dejošanas un muzicēšanas tradīcijas tiek turpinātas un godā turētas. 

Darba grupa Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Agris Lungevičs, Madonas Bērnu un jauniešu centra direktore, svētku koordinatore Gunita Kļaviņa; Madonas Bērnu un jauniešu centra metodiķe deju jomā Lienīte Ozolniece; Madonas novada mūzikas skolotāju metodiskās apvienības vadītāja Ija Voiniča; izglītības nodaļas vadītāja Solvita Seržāne; kultūras nodaļas vadītājs Jānis Kļaviņš; finanšu nodaļas vadītāja Biruta Vindele, Madonas novada pašvaldības kārtībnieks Iveta Vāvere; Madonas Valsts ģimnāzijas direktore Vanda Maderniece; Dzelzavas pamatskolas direktore Indra Zukure; Pirmsskolas izglītības iestādes „Saulīte” vadītāja Daiga Elga Ābola; pirmsskolas izglītības iestādes „Pasaciņa” vadītāja Daiga Maderniece; Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas direktors Mārtiņš Bergs un sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Miķelsone.

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Edīte Miķelsone

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums