.

Pastkaršu izstāde [POSTWAR] - simtgadīgs vēstījums par kara pieredzi Beļģijā. Beļģijas Karalistes vēstnieka Latvijā Franka Arnautsa ģimenes kolekcija

iesūtīts: 2015.01.19 14:00
Beļģijas Karalistes vēstnieka Latvijā Franka Arnautsa ģimene glabā vectēva Luī Arnautsa - Loksa un viņa dēla Morisa pastkaršu kolekciju. Kolekcijā ietilpst vairāk kā 500 pastkaršu oriģinālu, bet izstādē ir aplūkojamas 150. Tās tematiski aptver laika posmu no 1914. līdz 1920.gadam.

Pastkartēs atspoguļotais beļģu stāsts ir ne mazāk skaudrs kā citi Pirmā pasaules kara stāsti, tomēr Beļģijas kara pieredze ir īpaša: nežēlīga okupācija, kuru raksturoja gan plaši materiālo un kultūras vērtību postījumi, gan civiliedzīvotāju masveida slepkavības, gan piespiedu darbs un deportācijas; milzīgs bezdarbs un nemitīgs bads; militārā un humānā palīdzība no ārvalstīm; pretošanās kustība un kolaboracionisms.

Laikmetā pirms elektroniskajiem medijiem pastkartes bija universāls saziņas līdzeklis. Tās tika ražotas, lai paustu visdažādākos cilvēku viedokļus un nolūkus, tamdēļ ir pieņemts uzskatīt, ka pastkarte pati par sevi ir „pasta sūtījums ar vēstījumu”, ko nereti papildina sūtītāja rakstīts teksts. /Projekta kuratore Elīna Kalniņa/.

Izstādi [POSTWAR] piedāvā Beļģijas Karalistes vēstniecība Latvijā sadarbībā ar Madonas novada pašvaldību.

21.janvārī Madonas novada bibliotēkas Konferenču zālē notika tikšanās ar Beļģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Franku Arnautsu un viņa kundzi Lindu Arnautsu - Hubenu.

Izstāde ir apskatāma Madonas novada bibliotēkas Konferenču zālē no 2015.gada 7.janvāra līdz 7.februārim.
Ieeja bez maksas.

Esat laipni gaidīti!




Informāciju apkopoja un sagatavoja
Inga Arāja
Madonas novada pašvaldības
galvenā speciāliste kultūras darba organizatore
Tālr. 00 371 64860579, 27868891
inga.araja@madona.lv
http://www.madona.lv 

 
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums