Ēnu dienā aicina skolēnus iepazīt darbu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā

iesūtīts: 2020.01.24 13:29
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) aicina vecāko klašu skolēnus Ēnu dienā, 12.februārī, klātienē iepazīt neatliekamās palīdzības mediķu darbu. Lai viesotos NMPD, skolēniem jāpiesakās Ēnu dienas mājaslapā www.enudiena.lv.

Šogad Ēnu dienā jauniešiem būs iespēja apmeklēt kādu no brigāžu punktiem 29 pilsētās Latvijā - Rīgā, Jelgavā, Jēkabpilī, Dobelē, Bauskā, Aizkrauklē, Iecavā, Viesītē, Pļaviņās, Neretā, Aknīstē, Ogrē, Vecumniekos, Daugavpilī, Rēzeknē, Ludzā, Krāslavā, Preiļos, Dagdā, Kuldīgā, Saldū, Ventspilī, Liepājā, Talsos, Valmierā, Cēsīs, Limbažos, Gulbenē un Madonā.

Ēnu dienā, līdzīgi kā iepriekšējos gados, skolēniem būs iespēja klātienē uzzināt, kā norit mediķu dežūra un kā brigādes saņem izsaukumus. Lai arī izsaukumos līdzi nevarēs doties, ikvienam būs iespēja iekāpt operatīvajā transportlīdzeklī un aplūkot aprīkojumu, kas paredzēts cilvēka dzīvības glābšanai. Tāpat skolēni uz speciāla manekena varēs apgūt pirmās iemaņas vai pārbaudīt savas prasmes atdzīvināšanas pasākumu veikšanā. Ēnu diena būs iespēja klātienē redzēt un izprast neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu dinamisko darba ritmu un profesijas specifiku, lai, iespējams, jau tuvākajā nākotnē pievienotos NMPD mediķu komandai!


Informāciju sagatavoja: Elīna Jurēvica

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta

Galvenā komunikācijas speciāliste

Tālr.: 67337073; 28732965

 prese@nmpd.gov.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums