Šogad vienkārtas virsmas apstrādi veiks uz 101 valsts autoceļa

iesūtīts: 2019.08.14 15:21
Satiksmes drošības uzlabošanai šogad VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) selektīvo vienkārtas virsmas apstrādi plāno veikt uz 101 valsts autoceļa 136 km garumā. Virsmas apstrādes darbus plānots veikt atsevišķos autoceļu posmos 820 tūkstošu kvadrātmetru apjomā.

Selektīvās vienkārtas virsmas apstrādi uz autoceļiem veic posmos, kuri ir sliktā tehniskā stāvoklī. Virsmas apstrādes darbu rezultātā tiek nodrošināta autoceļa seguma ūdensnecaurlaidība un uzlabota satiksmes drošība kopumā. Vienlaikus tiek pagarināts autoceļu seguma kalpošanas laiks, bet autovadītājiem nodrošināti komfortablāki braukšanas apstākļi.

Vienkārtas virsmas apstrāde norit vasaras sezonā. Perioda garums, kurā veicami darbi, ir atkarīgs no gaisa mitruma un temperatūras apstākļiem, kā arī citu defektu veidošanās risku izvērtēšanas.

Atgādinām, ka ceļu remontdarbiem ikviens var sekot līdzi tiešsaistes režīmā aplikācijā “Waze” un VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) mājaslapā attēlotajā kartē: www.lvceli.lv. Aicinām informēt par būtiskiem autoceļu bojājumiem LVC Satiksmes informācijas centru, zvanot pa diennakts bezmaksas tālruni 8000 5555.

 

Par LAU:

LAU veic gandrīz 200 dažādus ikdienas uzturēšanas darbus uz valsts autoceļiem. Uzturamo valsts autoceļu kopgarums ir vairāk nekā 20 000 km, no tiem 9129 km autoceļu ir ar melno segumu un 10 989 km ir grants autoceļu, kā arī ikdienas uzturēšanas darbi tiek veikti uz vairāk nekā 900 tiltiem.


Papildu informācijai: Edgars Žilde

Komunikācijas daļa

Tālrunis: 28452975

E-pasta adrese: edgars.zilde@lau.lv

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums