“Mežs ir tavs stadions” – lieliska iniciatīva fizisko aktivitāšu un dabas mīļotājiem!

iesūtīts: 2019.05.17 11:56
Patīkams jaunums ikvienam, kurš vēlas nodarboties ar fiziskām aktivitātēm dabā, izmēģināt orientēšanās sporta burvību un iepazīt Latvijas dabu - Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar akciju sabiedrību “Latvijas Valsts meži” uzsākusi projektu “Mežs ir tavs stadions”.

Projekta “Mežs ir tavs stadions” mērķis ir attīstīt orientēšanās dzīvi un kultūru visos Latvijas reģionos. Un jau šogad projekta ietvaros vairākos Latvijas orientēšanās seriālos ikviens interesents varēs apgūt orientēšanās pamatus, jo šajos posmos dalībniekiem būs pieejamas bezmaksas apmācības, kā arī īpaša LVM distance, kas paredzēta iesācējiem.

Arī piecās Madonas Kausu kārtās būs pieejamas bezmaksas apmācības un speciāli sagatavota distance:

21.05.2019 Madona- Pļaviņas 2km, Vadzolas ezers.

25.06.2019 Rempi, Cesvaine-Jaunpiebalga 25. km

2.07.2019 Kusa, Madona -Cēsis 8. km

20.08.2019 Timsmales

10.09.2019 Beļavas sils, Lazdona-Atašiena 27. km

Starts otrdienās no 16.00 līdz 19.00.

Informācija par sacensībām: www.okarona.lv


“Akciju sabiedrība “Latvijas Valsts meži” ir sociāli atbildīgs uzņēmums, kura pārziņā ir valstij piederošā meža kapitāla ilgtspējīga apsaimniekošana. Šis kapitāls nav tikai koki vien. Tie ir meža ekosistēmas sniegtie produkti un pakalpojumi, kādus saņemam visdažādākajos veidos. Piemēram, ieelpojot svaigu gaisu, klausoties putnu balsīs, lietojot koksni, lasot sēnes, medījot, izzinot, un protams, orientējoties mežā... Esam cieši saistīti ar dabas procesiem, lai gan, aizvien vairāk pavadot laiku virtuālajā vidē, šo saikni ir tik viegli pazaudēt. Tāpēc orientēšanās sports var būt tilts starp moderno pasauli un dabu. Projekta “Mežs ir tavs stadions” mērķis ir popularizēt veselīgu dzīvesveidu dabā, aicinot interesentus iepazīties ar orientēšanās sportu. Veicināt iedzīvotāju, ģimeņu došanos mežā aktīvi atpūsties un justies droši mežā un apmeklēt LVM iekoptās atpūtas vietas,” par projektu teic Latvijas Orientēšanās federācijas prezidents Dagnis Dubrovskis.

Projekts “Mežs ir tavs stadions” šosezon tiks īstenots kopā 30 orientēšanās sporta sacensībās ne tikai Madonā, bet arī Valmierā «Valmieras magnēts», Saldū «Saldus ABC», Siguldā «Siguldas Kompass», Daugavpilī «Daugavpils Orientieris» un Jelgavā «Jelgavas Alnis».

Tiekamies mežā!

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums