.

Aktualitātes Jēkabpils Agrobiznesa koledžas Barkavas struktūrvienībā 2018./2019.m.g

iesūtīts: 2019.01.22 12:21

Mācību darbs

2018./2019. m.g. izglītības programmā „Viesnīcu pakalpojumi” I semestrī, profesionālo mācību priekšmetu praktiskajās nodarbībās plānojām un organizējām dažādus pasākumus, kuri notika gan skolā, gan ārpus tās.

Mācību programmas Viesnīcu pakalpojumi, V2 grupas audzēknes un priekšmetu skolotājas devās mācību ekskursijā uz Rīgu, izstādi “Riga Food” 2018. Tā ir plašākā pārtikas izstāde Baltijas valstīs, kura ik gadu iezīmē nozares attīstību kopumā, izceļ jaunumus un sniedz iespēju iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem. Smēlāmies idejas savai ēdienkartei, nogaršojot daudz ko jaunu, kā arī guvām jaunas zināšanas un informāciju,  lai veicinātu sava biznesa attīstību. Varējām aplūkot arī idejas un risinājumus, veselīgas un ekoloģiski tīras pārtikas jomā.

Priekšmetā „Viesu apkalpošana” PM, klājām dažādu svinību galdus, kā arī gatavojāmies Latvijas valsts simtgadei, kurai par godu ar V2 grupas audzēkņiem klājām tematiskos galda klājumus ar tēmu „Latviešu gadskārtu svētki”, kā arī dekorējām skolas telpas. Pēc dotās tēmas bija jāizveido galda klājums un ēdienkarte ar latviešu virtuvei tuviem ēdieniem un dzērieniem.

16.11.2018., pēc Madonas novada pašvaldības uzaicinājuma V3 grupas audzēkņi apkalpoja Madonas novada pašvaldības apbalvojumu piešķiršanas ceremonijas viesus, Madonas kultūras namā.

Mācību uzņēmumu bizness

Mācību priekšmetā „Uzņēmuma darba organizācija” novembra beigās V3 grupas audzēkņi organizēja "HELLOWEEN SALE" tirdziņu. Vārds "Halloween", šoreiz tika mazliet latviskots un pielāgots tematiskajam pasākumam, kā arī izmantots klientu uzrunai.

Galvenais uzdevuma mērķis audzēkņiem bija pašiem izdomāt, ko un kā varētu pārdot, lai pēc iespējas vairāk attīstītu radošumu, apzinību, attieksmi pret veicamo darbu, pārdošanas mākslu, veicamā darba organizāciju un darbu komandā. 

No grupas tika izveidoti 7 dažādi mazie uzņēmumi, kuri piedāvāja klientiem gan savu pašu saražoto, gan gatavo produkciju. Tika tirgotas pašu gatavotas šokolādes konfektes, piezīmju blociņi, kuriem tukšās lapas izmantotas no veciem kontroldarbiem, nevajadzīgām kladēm, ceptas pildītās vafeles, kēksi, ābolu plātsmaize, sauso garšvielu maisījumi, pildītās plānās pankūkas, kā arī rotas un apģērba aksesuāri. 

Šāda veida pasākums mums skolā notika pirmo reizi.  Šī pasākuma rezultātā tika izveidoti arī divi skolēnu mācību uzņēmumi „Choklit”, „Rotu darbnīca”.

Ikdienā klājam dažādus svinību un sēru mielastu galdus un apkalpojam viesus. Dekorējam telpas atbilstoši gaidāmajiem svētkiem un pasākumiem.

Jaunrade Angļu valodas stundās

Laika posmā no 2018. gada 13. novembra līdz 2019. gada 31. maijam visu grupu izglītojamie piedalās radošo darbu krājuma "I’m creative" veidošanā un ilustrēšanā. Šajā krājumā tiks apkopoti jauniešu angļu valodā rakstīti dzejoļi, stāsti, domas u.c. darbi. Ilustrācijas veidos paši autori vai viņu skolas biedri. 

Projekti

No 5. novembra līdz 24. novembrim audzēkņi devās uz Austriju īstenot praktiskās mācības projekta „ES mobilitātes palielināšana Jēkabpils Agrobiznesa koledžā” līgums Nr. 2018-1-LV01-KA102-046880 ietvaros. Projektā piedalījās no izglītības programmām “Viesnīcu pakalpojumi” un “Lauksaimniecība” 6 izglītojamie: Dagmāra Leitāne, Diāna Ugare, Jānis Bruzguls, Dainis Mičuls, Mārtiņš Rainārs Solozemnieks un Jurģis Bruzguls. Pirms projekta īstenošanas notika dalībnieku atlase un iepriekšēja sagatavošana. Sadarbībā ar uzņemošajām organizācijām, atbilstoši izglītības programmām, tika piemeklētas prakšu vietas un nodrošināta dzīvošana.

Sports

Barkavas struktūrvienības izglītojamie aktīvi piedalās profesionālo izglītības iestāžu AMI Sporta Kluba organizētajās sacensībās. Labus rezultātus uzrādīja jaunieši un jaunietes šautriņu mešanā. Izcīnot 7.vietu republikā. Galda tenisā jaunietēm 2. vieta Vidzemes reģionā, 3. vieta republikā komandu cīņā (Inga Bedrīte, Evita Murinska). Individuālajā turnīrā Inga Bedrīte izcīnīja 1. vietu republikā.

Jauniešiem veiksmīgas bija badmintona sacensības, kur Latgales reģionā izcīnīja 3.vietu. Komandā spēlēja Jurģis Bruzguls un Dainis Mičuls. Startējot volejbola sacensībās jaunietes Vidzemes reģionā izcīnīja 2.vietu ar tiesībām startēt finālā Rīgā, kur izcīnīja godpilno 6.vietu republikā. Komandā spēlēja Inga Bedrīte, Annemarija Eglīte, Amanda Ikauniece, Evita Murinska.

Arī jaunieši volejbola sacensībās Latgales reģionā izcīnīja 3. vietu. Komandā spēlēja Aigars Točs, Rihards Vaivods, Ingus Tomiņš.


Izglītības piedāvājums 2019./2020.m.g.

Izglītības programmas:

Ar 9.klašu izglītību:

  • Būvdarbi
  • Viesnīcu pakalpojumi
  • Augkopība

Mācību ilgums – 4 gadi, stipendija līdz 160 EUR.


Ar vidējo izglītību vai vidējo profesionālo izglītību, bez vecuma ierobežojuma:

  • Skaistumkopšanas pakalpojumi
  • Augkopība

Mācību ilgums – 1,5 gadi, stipendija līdz 160 EUR


Skolā ir:

  • dienesta viesnīca (maksa 5 EUR mēnesī)
  • ēdnīca (Madonas novada izglītojamajiem brīvpusdienas)

Brīvā laika iespējas:

  • Valsts militārā apmācība
  • sporta pulciņi
  • ansamblis
  • bibliotēka, lasītava
  • baseins, pirts
  • pasākumi, grupu vakari
  • ekskursijas, konkursi


‌Informāciju sagatavoja: Silvija Smeltere‌
‌JAK Barkavas struktūrvienības vadītāja

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums