Ģitāristu sesija 2018 - SKATĀMA TIEŠRAIDĒS UN IERAKSTOS!

iesūtīts: 2018.10.16 12:19
Ģitāristu sesija no 21. līdz 26. oktobrim. Jauno grupu konkurss Pasaules ritmi Praulienas skolā 21. oktobrī plkst. 17.00.

Madonas novada Praulienas pagasta skolā norisināsies jauno grupu konkurss Pasaules Ritmi Praulienā. Konkurss Ģitāristu sesijas ietvaros notiks jau ceturto gadu. Šogad Baltijas valstis svin 100 gadu jubileju, tas dod iespēju mums labāk vienam otru iepazīt Madonas novadā, kas ģeogrāfiski ir Baltijas viduspunkts. Lai sevi muzikāli parādītu, kā arī iegūtu kādu balvu grupu un/vai individuālajās nominācijās, konkurss dod iespēju muzikāli satikties jaunajām rok grupām no Lietuvas, Igaunijas un Latvijas. Festivāla kapacitāte ir 12 grupas, balvu fonds 400,- eur. Konkursu profesionāli vērtēs pieaicināti mūziķi – Atis Ieviņš un grupa Rock Brothers kā arī viesis no Lielbritānijas ģitārists - Paul Glover, kuri pēc apbalvošanas ceremonijas sniegs koncertu. Konkursu organizē Praulienas pagasta pašvaldība sadarbībā ar Ģitāristu sesiju.

Pēc konkursa ir iespēja palikt un piedalīties Ģitāristu sesijā, kurā piecu dienu laikā notiks 14 meistarklases ģitāristiem, vokālistiem, bundziniekiem un koklētājiem. Ģitāristu sesijā notiek nodarbības grupās, kuras vada atzīti muzikani un skolotāji, vakaru koncertos uzstāsies viesi no Lietuvas un Igaunijas, kā arī pašmāju mākslinieki – grupa Letti, Mārcis Auziņš duetā ar ģitāristu no Igaunijas - Andre Maaker, Reinis Jaunais, Gints Smukais un Rihards Lībietis trio. Trešdien ekskursija - atpūtas brauciens uz Kučuru dzirnavām, kur piestāsim  Lazdonas baznīcā noklausīties Haralda Sīmaņa ērģeļmūzikas koncertu. Ceturtdien Praulienas skolā gaidāmi brīnišķīgi koncerti – neatkārtojamais ģitārists Matīss Čudars ar solo koncertu un grupa Lupa. Pēc piecu gadu pārtraukuma jaudīga atgriešanās sesijā būs anglim Andy Baker. Ļoti ātrā ģitārista grupā piedalās spoži Latvijas mūziķi - Deniss Paškevičs, Andris Buiķis, Jānis Rubiks, Alina Bistrica. Kopdarbs solās mūs aizvest jazz/funk ceļojumā. Piektdien, plkst 16.00 Praulienas skolas zālē noslēguma koncertā apvienosim igauņu, latviešu un lietuviešu tautu kāzu dziesmu motīvus, kuram oriģinālu aranžiju veidos koklētāja Ilze Fārte, ģitārists Arturs Liede sadarbībā ar sesijas mesitariem.


Pasākuma tiešraides un pēcāk koncertu ieraksti no Praulienas skolas skatāmas gan interneta vietnē www.gitaristusesija.lv, gan www.youtube.com:
                                                                        Ģitāristu sesijas motīvs ir - Vienoti mūzikā! 

                                                    

  

 

                      

Atbalsta: Madonas novada pašvaldība, Praulienas pagasts, Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2018

Draudzējas: Junge, Papīrs, Erante, Brang

Līdzīgi domā: Sound Factory, gitarespele.lv; Brang

Par mums runā:VTV; Radio NABA, EHR, Stars

Vairāk informācijas: www.gitaristusesija.lv

Konkursam pieteikties: Sarmīte Lazdiņa mob.: +371 27825165

Informāciju sagatavoja: Imants Pulkstenis mob.:  +371 29411619

e-pasts: sarmite.lazdina@inbox.lv;  imantspulkstenis@madona.lv


Informācija - www.gitaristusesija.lv



Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums