.

Rotaļu laukumos tiek veikti labiekārtošanas darbi

iesūtīts: 2018.09.19 10:22
R‌otaļu laukumos Priežu kalnā un Upes skvērā Madonā, kā arī Madonas novada pirmsskolas izglītības iestāžu jaunajos rotaļu laukumos notiek aktīvs darbs.



Rotaļu laukumos Priežu kalnā un Upes skvērā Madonā tiek veikti labiekārtošanas darbi 

Teju ikviens Madonas pilsētas iedzīvotājs ir pamanījis rosību jaunajos rotaļu un aktīvās atpūtas laukumos Priežu kalnā, Veidenbauma ielā 15,  un Upes skvērā, Skolas ielā 15. Madonas novada pašvaldība vēlas informēt, ka iepirkumu procedūras rezultātā ir noslēgts līgums ar būvuzņēmēju par vienlaidus gumijas seguma ieklāšanas būvdarbiem 1500 m2 kopplatībā zem esošajām rotaļu ierīcēm. Būvdarbi ir uzsākti 20. augustā un darbu izpilde paredzēta līdz oktobra sākumam, pie nosacījuma, ka neiestāsies tehnoloģiskais pārtraukums (ilgstoša lietus vai krasas temperatūras pazemināšanās gadījumā). Bez gumijas seguma ieklāšanas darbiem, pašvaldība paredz teritorijas pilnībā labiekārtot - izveidot jaunu apgaismojumu, video novērošanas sistēmu, uzstādīt ūdens brīvkrānu (nodrošinot ar dzeramo ūdeni) Upes skvērā, soliņus, atkritumu urnas, velo novietnes, ierīkot apstādījumus.

Kopējās projekta izmaksas, t.sk., iekārtu uzstādīšana, vienlaidus gumijas seguma ieklāšana, jauna apgaismojuma izveide un labiekārtošanas darbi sastāda 340 932,21 Eur.


Madonas novada pirmsskolas izglītības iestāžu jaunie rotaļu laukumi nodrošināti ar trieciena absorbējošām gumijas plāksnēm

2017. gada nogalē un 2018. gada sākumā projekta “Bērnu rotaļu laukumu iekārtu piegāde un uzstādīšana Madonas novadā” ietvaros tika veikta jaunu bērnu rotaļu iekārtu uzstādīšana 13 Madonas novada pirmsskolas izglītības iestādēs, kā arī  Madonas PII “Kastanītis” un izveidots publiskais rotaļu laukums Biksēres ciemā, Sarkaņu pagastā. Kopskaitā visos objektos tika uzstādītas 150 jaunas, sertificētas rotaļu un vingrošanas iekārtas, kas nodrošina daudzveidīgu rotaļu iespēju attiecīgajām vecuma grupām.

Lai rotaļu laukumi tiktu pilnībā labiekārtoti atbilstoši drošības prasībām 2018. gada maijā Madonas novada pašvaldība veica iepirkumu “Gumijas seguma piegāde Madonas novada pašvaldības izglītības iestāžu rotaļu laukumu aprīkošanai”.  Iepirkuma procedūras ietvaros tika iegādātas trieciena absorbējošas gumijas flīzes, kas paredzētas ieklāšanai zem esošajām rotaļu iekārtām ar forsētu kustību (šūpolēm, slidkalniņiem, karuseļiem). Gumijas seguma ieklāšanas darbi zem rotaļu ierīcēm ir uzticēti attiecīgajai pagasta pārvaldei. Vairākās pirmsskolas izglītības iestādēs gumijas seguma ieklāšanas darbi ir noslēgušies, bet citās darbi ir procesā un iespēju robežās tikts uzsākti/ pabeigti tuvākajā laikā.

Kopējās projekta izmaksas sastāda 303 743,28 Eur, t.sk. 259 650,27 Eur rotaļu iekārtu piegādei un uzstādīšanai un 44 093,01 Eur trieciena absorbējošā gumijas seguma iegādei.


Informāciju sagatavoja: Agnese Silupa
Attīstības nodaļas ainavu arhitekte

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums