.

Par projekta “Vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana Madonas novadā” īstenošanu

iesūtīts: 2018.08.23 10:55
Madonas novada pašvaldība 14.03.2018. ir noslēgusi vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta Nr.8.1.2.0/17/I/017 Vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošana Madonas novadā” īstenošanu.

Projekta īstenošana paredzēta vispārējās izglītības iestādēs Madonas Valsts ģimnāzijā (Skolas iela 10, Madona) un Madonas pilsētas vidusskolā (Valdemāra bulvāris 6, Madona). 

Projekta mērķis ir Madonas novada izglītības infrastruktūras attīstība , lai sekmētu plānoto kompetenču pieejā balstītā vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu. 

Projekta ietvaros paredzēta ieguldījumu veikšana atbalstāmajās darbībās:

  • ergonomiskas mācību vides izveide Madonas pilsētas vidusskolā un Madonas Valsts ģimnāzijā;
  • informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumu ieviešana un aprīkojuma iegāde Madonas pilsētas vidusskolā un Madonas Valsts ģimnāzijā;
  • jaunu dabaszinātņu un matemātikas kabinetu iekārtošana 7. – 9.klašu grupai Madonas pilsētas vidusskolā un Madonas Valsts ģimnāzijā;
  • reģionālā metodiskā centra izveide Madonas Valsts ģimnāzijā;
  • sporta infrastruktūras pārbūve Madonas pilsētas vidusskolā.  

Projekta izmaksas kopā EUR 7194348.73, attiecināmās izmaksas EUR 5651609.61, Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums EUR 3629094.00 jeb 64.21% , valsts budžeta dotācija EUR 505628.90 jeb 8.95%, Madonas novada pašvaldības līdzfinansējums EUR 1516886.71 EUR jeb 26.84% no kopējām attiecināmām izmaksām, neattiecināmās izmaksas EUR 1542739.12. 

Projekta ietvaros ir uzsāktas vairākas aktivitātes:

  • izstrādāts būvprojekts «Madonas pilsētas vidusskolas un stadiona pārbūve» un veikta būvekspertīze;
  • izstrādāts būvprojekts «Madonas Valsts ģimnāzijas un stadiona pārbūve» un veikta būvekspertīze;
  • iegādāta ergonomiskas mēbeles 3 klašu komplektiem;
  • iegādātas IT tehnoloģijas Madonas pilsētas vidusskolā un Madonas Valsts ģimnāzijā (plasnšetdatori, portatīvie datori, skārienjūtīgie displeji, balsošanas pultis);
  • tiek gatavota iepirkuma dokumentācija būvdarbiem «Madonas Valsts ģimnāzijas un stadiona pārbūve» un  «Madonas pilsētas vidusskolas un stadiona pārbūve»;
  • lai nodrošinātu skolēnu interesi par eksaktajiem mācību priekšmetiem ir uzsākta iepirkuma procedūra 3D printeru un 3D skenēšanas komplektu piegādei Madonas pilsētas vidusskolā un Madonas Valsts ģimnāzijā.

Projekta plānotais īstenošanas termiņš līdz 2023. gada 31.decembrim.

Projekta īstenošanas rezultātā Madonas novadā tiks modernizētas 2 vispārējās izglītības iestādes  Madonas Valsts ģimnāzija un Madonas pilsētas vidusskola. 



Informāciju sagatavoja: Inese Solozemniece
‌Attīstības nodaļas
‌projektu sagatavošanas un ieviešanas speciāliste
‌ 

Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums