XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki. 8.JŪLIJS.

iesūtīts: 2018.07.08 14:11
Svētku noslēguma diena ir klāt.

Šovakar ar koncertu “Zvaigžņu ceļā” un Sadziedāšanās nakti noslēgsies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki. Latviešu komponistu kora dziesmas un instrumentālos skaņdarbus, latviešu skatuviskās dejas izpildīs 16500 jaukto, sieviešu, vīru un senioru koru dziedātāji, 1200 dejotāji un 1500 pūtēju orķestru mūziķi, solisti. Koncerta virsdiriģenti - Kaspars Ādamsons, Aira Birziņa, Gints Ceplenieks, Ivars Cinkuss, Agita Ikauniece, Mārtiņš Klišāns, Sigvards Kļava, Māra Marnauza, Andrejs Mūrnieks, Māris Sirmais, Ints Teterovskis, Ilze Valce, Romāns Vanags, Goda virsdiriģenti - Terēzija Broka, Jānis Erenštreits, Andrejs Jansons, Juris Kļaviņš, Jēkabs Ozoliņš, Arvīds Platpers, Edgars Račevskis, Jānis Zirnis .

Svētku rīkotāji aicina koncerta apmeklētājus nākt ļoti savlaicīgi. “Vakardienas ģenerālmēģinājuma pieredze liecina, ka apmeklētāji samērā maz izmanto iespēju nākt uz Mežaparka Lielo estrādi savlaicīgi. Tāpēc mūsu rekomendācija visiem, kuri šodien apmeklēs koncertu, ierasties Mežaparkā jau līdz pulksten 19:00, lai savlaicīgi ienāktu teritorijā un ieņemtu savas sēdvietas. Arī mēs no savas puses esam veikuši operatīvas izmaiņas, lai skatītāju ienākšana teritorija noritētu raitāk,” akcentē Svētku izpilddirektore Eva Juhņēviča. Noslēguma koncerta dalībniekiem ieeja Lielās estrādes teritorijā ir no plkst. 16:00.

Aicinām uz koncertu doties ar velosipēdu, kājām vai sabiedrisko transportu, personisko autotransportu novietojot citur pilsētā. Mežaparka Lielās estrādes tuvumā skatītāju personīgajiem transportlīdzekļiem autostāvvietu nebūs. Atbilstoši pasažieru plūsmai tiks organizēti papildu reisi 11. tramvaja maršrutā. 3. trolejbusa maršruts no plkst. 16:00 tiek pagarināts līdz Mežaparkam un kursēs kā 3a. trolejbusa maršruts „Centrāltirgus – Sarkandaugava – Mežaparks”. Reisi tiks organizēti atbilstoši pasažieru plūsmai. Tāpat, atbilstoši pasažieru plūsmai, pirms un pēc noslēguma koncerta tiks nodrošināti papildu reisi 9. un 48. autobusa maršrutā.

Koncerta norises vietā nedrīkst ienest lietussargus, šaujamieročus, asus priekšmetus, pirotehniku, lāzerpildspalvas, bīstamas vielas un priekšmetus, alkoholiskos dzērienus un narkotiskās vielas, dzīvniekus (par servisa suņiem aicinām savlaicīgi informēt Rīkotājus  info@dziesmusvetki.lv vai +371 67228985), liela izmēra somas (mantu apskate var aizņemt ilgu laiku, veidojot rindas), skeitborda dēļus un citus aktīvā sporta piederumus, foto, video aparatūras statīvus un pašbildēšanas statīvus/selfijstikus, pārtikas produktus un visa veida dzērienus (izņēmums ir zīdaiņu un bērnu līdz 4 gadu vecumam pārtika un dzērieni).

Tā kā vakarā gaisa temperatūra jūtami pazeminās un koncerts beidzas pusnaktī, aicinām saģērbties attiecīgi laika apstākļiem un paņemt līdzi siltākas jakas un pledus.



Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums