.

AIZRITĒJUŠI MADONAS PILSĒTAS UN NOVADA SVĒTKI

iesūtīts: 2018.06.11 12:22
No 7. līdz 10. jūnijam Madonā norisinājās Madonas pilsētas un novada svētki “Atspulgi”. Svētku dalībnieki četru dienu garumā varēja baudīt siltu un saulainu laiku, kā arī pavadīt šīs dienas aktīvā, radošā un patriotiskā gaisotnē. Atzīmējot Madonas 92 gadadienu un Latvijas simtgadi, pasākumi tika veidoti stipruma un latviskās dzīvesziņas garā.

 

7. jūnijs – Madonas diena (FOTO, VIDEO)

Svētki iesākās Madonas pilsētas estrādē ar karogu pacelšanu, svētku uzrunām un runām par jaunās estrādes būvniecības iecerēm. Par Madonas pilsētas un novada svētku atklāšanas moto tika izvēlēts “Ziema vasarā”. Ikviens interesents pēc oficiālās daļas varēja piedalīties akcijā “Ziemas šalles ceļš”, dodoties gājienā no estrādes līdz pat sporta un atpūtas bāzei “Smeceres sils” ar šavu šalli. Nonākot galapunktā, madoniešiem un pārējiem svētku apmeklētājiem bija iespēja piedzīvot sniegu vasarā, iepazīt Madonas novada sportisko pusi, baudīt Uguns šovu un citus krāšņus priekšnesumus. Pasākuma vadītāja lomā iejutās Uģis Joksts.


8. jūnijs – Madoniešu un viesu diena (FOTO)

Otrā diena iesākās ar konferenci “Būt vai nebūt varonim?” Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zālēs. Pēc konferences bija iespēja apmeklēt klasiskās mūzikas koncertu un Francijas institūta Latvijā fotogrāfiju izstādes “Bordo vīni” atklāšanu. Vakarpusē Saieta laukumā pilsētas svētku apmeklētājus priecēja Madonas pūtēju orķestris ar populārākajām latviešu balles dziesmām. Plkst. 23:00 un 24:00 zaļumballes dalībniekus priecēja Strūklaku šovs. Pasākumu Saieta laukumā vadīja dziedātāja Ieva Kerēvica. No plkst. 23:00 Skolas ielā varēja vērot projekcijas “Laika nogriežņi”. Savukārt līdz pat rīta gaismai ikviens interesents varēja izdejoties grupas “Brīvdiena” un DJ Virpuļa pavadībā.


9. jūnijs – Novada diena (FOTO, FOTO-koncerts)

Jau no paša rīta Saieta laukumā un tā apkārtnē norisinājās Amatnieku un mājražotāju tirdziņš, kā arī dažāda veida pasākumi. Uz Saieta laukuma skatuves līdz pat plkst. 14:00 svētku apmeklētājus priecēja Madonas novada un viesu kolektīvi no Lietuvas un Igaunijas ar dažādām dejām un dziesmām. Sporta entuziastiem bija iespēja sevi apliecināt Tautas skrējienā “Apkārt Madonai” un atbalstīt Vidzemes kausa posma svaru stieņa spiešanā guļus dalībniekus. Savukārt futbola cienītājiem plkst. 17:00 bija iespēja vērot Latvijas Jaunatnes čempionātu futbolā U-15 Meistarības grupā. Vakarpusē Tautas mākslas kolektīvi pulcējās Saieta laukumā, lai dotos Gājienā uz estrādi, kurā norisinājās koncerts “Laika pieskārieni”. Gājienā un koncertā piedalījās arī viesi no Igaunijas un Lietuvas, kas Baltijas valstīm deva iespēju saliedēties un sadraudzēties. Pasākuma vadītāju lomā iejutās Ieva Kerēvica un Arnis Miltiņš. Koncerta dalībnieku skaits bija pierādījums tam, ka Madonas novads var lepoties ar ievērojamu Tautas mākslas kolektīvu dalībnieku skaitu. Turklāt pasākuma apmeklētāji varēja pārliecināties par to, ka ikviens dejotājs, dziedātājs ir gatavs pārstāvēt Madonas novadu, tā iedzīvotājus Rīgā, XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos, kas norisināsies no 30. jūnija līdz 8. jūlijam. Dienas izskaņā no plkst. 22:00 estrādē ikvienu dejotgribētāju, šlāgermūzikas cienītāju priecēja grupa “Galaktika”.


10. jūnijs – Nākotnes diena (FOTO, VIDEO)

Noslēdzošā Madonas pilsētas un novada svētku diena iesākās ar Jauno ģimeņu gājienu ar ratiņiem no Madonas pilsētas kultūras nama uz Saieta laukumu. Pēc Jauno ģimeņu gājiena plkst. 13:00 Saieta laukumā norisinājās humorpilnā un aktīvā pasākuma “Ripo raiti” ratu parāde. Jāņa Norviļa Madonas mūzikas skolas pūtēju orķestra “Vivo” pavadībā pasākuma dalībnieki ar saviem braucamrīkiem devās parādē no Saieta laukuma līdz Skolas ielai, uz kuras norisinājās sacensības. Dalību sacensībās ņēma trīs individuālie dalībnieki un septiņas Madonas novada iestādes. Ikviens pasākuma dalībnieks, komanda tika apbalvota ar medaļām, diplomu, kā arī dažādām balvām:

  • Ātrākā komanda - Ļaudonas pagasta "Kopā mēs varam dāvāt Ļaudonai ceļu"
  • Vizuāli interesantākais risinājums - Ļaudonas pagasts "Kopā mēs varam dāvāt Ļaudonai ceļu"
  • Tehniski interesantākais risinājums - Ošupes pagasts "Un tieši tāpēc zemeslode griežas"
Ratu sacensību organizatori vēlas pateikt lielu paldies sponsoriem: Krodziņam "Bura" (personīgi Ilgai), Krodziņam "Šlāgeris" (personīgi Haraldam), Krodziņam "Melnais Bullis" (personīgi Sigitai), Madonas patērētāju biedrībai un maizes ceptuvei (personīgi Zahara kungam), veikalam bērniem "Rakari" (personīgi Indrai), apgādam "Zvaigzne ABC", k/t "Vidzeme (personīgi Aigaram), uzņēmumam Forte PR (personīgi Jānim Kļaviņam), Madonas novada domei (personīgi Ilzei Riekstiņai un Mārtim Gailumam).       

Uzreiz pēc ratu sacensībām Priežu kalnā norisinājās “TOP BUMBA - 2018” U-10 un U-12 grupām. Madonas pilsētas un novada svētku izskaņā deju cienītāji kultūras namā varēja baudīt mūsdienu deju grupas “Aliens” koncertuzvedumu “Gribu kā bērns vēl just”, kurā tika izdejots kādas mazas meitenes sapnis ātrāk pieaugt un darīt, iegūt visu, ko sirds kāro. 



Informāciju sagavatoja: Gerda Gaile
Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums