.

9. maijā svinam Eiropas dienu

iesūtīts: 2018.05.09 16:27
9. maijā visā Eiropā plaši tiek atzīmēta Eiropas diena jeb Eiropas savienības dzimšanas diena. Latvijā šogad piedāvāto pasākumu programma īpaši daudzveidīga un paver plašas iespējas gan iepazīt Eiropas kultūras mantojumu, gan dažādu Eiropas valstu tradīcijas, izzināt Eiropas fondu finansējuma dažādību un iesaistīties citās ar Eiropas dienas svinībām saistītās aktivitātēs.

EIROPAS EKSĀMENS

Par Eiropas dienas neatņemamu sastāvdaļu Latvijā jau vairākus gadus ir kļuvis Eiropas eksāmens. 9. maijā jau no 8.00 rītā līdz pat 21.00 vakarā ikviens tiešsaistē www.esmaja.lv var kārtot Eiropas eksāmenu, kas ir tests, lai cilvēki dažādos vecumos varētu pārbaudīt savas zināšanas un izpratni  par dzīvi Eiropā. Testu iespējams pildīt jebkura veida ierīcēs – telefonos, planšetēs, datoros. Tas veidots, lai zināšanu pārbaude būtu interesanta, aizraujoša un arīdzan izklaidējoša. Testa dalībniekam jāatbild uz 20 jautājumiem. Katrs eksāmena dalībnieks saņem apliecinājumu par dalību testā un uzzina savu sasniegto rezultātu. Labākie testa dalībnieki saņems arī vērtīgas balvas.

Rīgā īpašs pārsteigums sagaida kino mīļus - Kino Citadele no plkst. 11:00 varēs uzrādīt savu Eiropas eksāmena rezultātu un saņemt kino biļeti bez maksas. Te būs iespēja Eiropas eksāmenu nokārtot arī uz vietas. Laimīgajās stundās: 11:00 - 12:00, 16:00 - 17:00, 19:00 - 20:00 iegūto punktu skaits dubultosies. Vairāk informācijas: www.esmaja.lv


EIROPAS DIENAI VELTĪTS KONCERTS “ES UN KINO”

Tradicionālais Eiropas dienas koncerts šogad veltīts Eiropas kultūras nozīmīgai daļai – kino. Tā ietvaros labi zināmi mākslinieki izpildīs mūziku no Eiropā zināmām kino filmām. Koncerta vizuālajā noformējumā būs skatāmi šo filmu fragmenti, ilustrējot Eiropas kultūras daudzveidību un bagātību. Koncertu no Latvijas Nacionālā teātra ikviens varēs skatīties 9. maijā LTV1 plkst. 21.20. Koncertā piedalās Simfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā, pavadošā grupa Kristapa Krievkalna vadībā, Ralfs Eilands, Elza Rozentāle, Dita Lūriņa, Evija Martinsone, Veronika Plotņikova un daudzi citi iemīļoti mākslinieki.



‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums