Valsts prezidents Rīgas pilī pasniedzis augstākos valsts apbalvojumus

iesūtīts: 2018.05.08 09:21
Valsts prezidents Raimonds Vējonis ceturtdien, 2018. gada 3. maijā, svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza valsts augstākos apbalvojumus. Valsts prezidents pateicās klātesošajiem par izcilo Tēvzemes mīlestību, ieguldīto ilggadējo pašaizliedzīgo darbu un pūlēm Latvijas valsts labā. “Latvijas spēks un stiprums sakņojas mūsos pašos, tās cilvēkos. Latvija esam mēs,” uzsvēra Raimonds Vējonis.

“Latvijas valsts apbalvojumi – Triju Zvaigžņu ordenis, Viestura ordenis un Atzinības krusts -, ir viena no mūsu Latvijas vēstures lappusēm. Šie apbalvojumi no to dibināšanas brīža līdz šodienai stāsta par cilvēkiem, kuru vārdus un darbus Latvijas valsts labā atceramies un cildinām, un kuru vārdi, piešķirot valsts apbalvojumu, tiek ierakstīti valsts vēsturē,” atzīmēja Valsts prezidents.

Ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvotas 29 personas, ar Viestura ordeni un ordeņa goda zīmi – 14 personas, savukārt ar Atzinības krustu – 38 personas. 


Ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvo par sevišķiem nopelniem Tēvijas labā, nopelniem valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes, sporta vai saimnieciskajā darbā. Par nopelniem uzskatāms gan atsevišķs izcils darbs, gan ilgstoša, priekšzīmīga un panākumiem bagāta darbība, gan īpaši nopelni Latvijas neatkarības atjaunošanas periodā vai valsts tālākas nostiprināšanas laikā.


Ar Triju Zvaigžņu ordeņa V šķiru apbalvoti un iecelti par ordeņa kavalieriem arī divi Madonas novadnieki:
  • Jānis Seiksts - keramiķis. Par nopelniem kultūrā un izcilu radošo ieguldījumu keramikas mākslas attīstībā Latvijā un popularizēšanā pasaulē.
  • Jānis Dzintars Sprancmanis - mūzikas pedagogs, kordiriģents un virsdiriģents. Par nopelniem kultūrā un mūža ieguldījumu mūzikas pedagoģijā, kordziedāšanas un Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā, attīstībā un popularizēšanā.

Sirsnīgi sveicam un lepojamies!


VIDEO.


‌Vairāk par apbalvojumu pasniegšanas ceremoniju.



‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums