.

Lauku ceļu rekonstrukcija Madonas novadā

iesūtīts: 2018.04.21 15:24
Sākoties būvniecības sezonai, tiek uzsākts darbs pie lauku ceļu rekonstrukcijas Madonas novadā.

Darbi tiek veikti Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai projektu konkursa Latvijas Lauku attīstības programmas 2014. – 2020. gada pasākuma "7.2 Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos" ietvaros. Katrai pašvaldībai maksimāli pieejamais atbalsta apmērs pašvaldības grants ceļu bez cietā seguma būvniecībai vai pārbūvei ir noteikts MK noteikumos Nr.475 Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumā "Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos", Madonas novadam paredzot ELFLA līdzfinansējumu 3,47. milj. EUR apmērā, kas sastāda 90% no projekta attiecināmajām izmaksām. Pašvaldības līdzfinansējums sastāda 10% jeb 347 000 EUR.

Apstiprinātie un daļēji uzsāktie projekti, kurus plānots pabeigt.

1. Autoceļa Rīta iela – Krieviņi pārbūve un autoceļa Muižnieki – Krieviņi Sarkaņu pagastā, Madonas novadā posma pārbūve

Projekta izmaksas 169354,14 Eiro

Pārbūvējamā autoceļa posma garums ir 2,43 km. Projekta risinājumi nodrošinās ceļa iekļaušanos ainavā, virszemes ūdens atvades sakārtošanu un seguma atjaunošanu, kas nodrošinās perspektīvajai satiksmes intensitātei un sastāvam atbilstošu slodžu izturību un satiksmes drošības līmeni. Būvdarbus veic SIA "MTE". Plānots pabeigt 2018. gadā.

2. Autoceļa Krastiņi – Siliņi Dzelzavas pagastā, Madonas novadā pārbūve

Projekta izmaksas 34964,26 Eiro

Pārbūvējamais ceļš atrodas Dzelzavas pagastā, Madonas novadā. Tas kalpo piebraukšanai zemnieku vai individuālajām saimniecībām. Ceļa garums 0,45 km. Autoceļš pieslēdzas valsts vietējam autoceļam V862 Dzelzava - Padoms. Projekta risinājumi nodrošinās ceļa iekļaušanos ainavā, virszemes ūdens atvades sakārtošanu un seguma atjaunošanu, kas nodrošinās perspektīvajai satiksmes intensitātei un sastāvam atbilstošu slodžu izturību un satiksmes drošības līmeni. Būvdarbus veiks SIA "MTE". Plānots pabeigt 2018. gadā.

3. Autoceļa Poteri - Poļvarka Sarkaņu pagastā, Madonas novadā pārbūve

Projekta izmaksas 293922,84 Eiro

Esošā autoceļa pārbūvējamā posma garums ir 4,79 km. Autoceļš pieslēdzas valsts vietējam autoceļam V864 Biksēre - Aizkuja - Dzelzava. Projekta risinājumi nodrošinās ceļa iekļaušanos ainavā, virszemes ūdens atvades sakārtošanu un seguma atjaunošanu, kas nodrošinās perspektīvajai satiksmes intensitātei un sastāvam atbilstošu slodžu izturību un satiksmes drošības līmeni. Būvdarbus veic VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs". Plānots pabeigt 2018. gadā.

4. Autoceļa Zīles – Stradi – Gribažas Dzelzavas pagastā, Madonas novadā posma pārbūve

Projekta izmaksas 135228,90 Eiro

Esošā autoceļa pārbūvējamā posma garums ir 2,29 km. Tas kalpo vietējiem sakariem lauku apvidos un pieslēdz teritoriju augstākas kategorijas ceļam – valsts reģionālajam autoceļam P37 Pļaviņas (Gostiņi) - Madona - Gulbene. Projekta risinājumi nodrošinās ceļa iekļaušanos ainavā, virszemes ūdens atvades sakārtošanu un seguma atjaunošanu, kas nodrošinās perspektīvajai satiksmes intensitātei un sastāvam atbilstošu slodžu izturību un satiksmes drošības līmeni. Būvdarbus veic SIA "MTE". Plānots pabeigt 2018. gadā.

5. Autoceļa Rupsala – Raudupe Ošupes pagastā, Madonas novadā pārbūve

Projekta izmaksas 422795,33 Eiro

Esošā autoceļa pārbūvējamā posma garums ir 7,75 km. Autoceļš pieslēdzas valsts vietējam autoceļam V843 Barkava-Lubāna un V868 Meirāni - Degumnieki - Zvidziena. Projekta risinājumi nodrošinās ceļa iekļaušanos ainavā, virszemes ūdens atvades sakārtošanu un seguma atjaunošanu, kas nodrošinās perspektīvajai satiksmes intensitātei un sastāvam atbilstošu slodžu izturību un satiksmes drošības līmeni. Būvdarbus veiks SIA "MTE". Projekta īstenošanas laiks līdz 24.07.2019.

6. Autoceļa Kalnagals – Ozoliņi Ošupes pagastā, Madonas novadā pārbūve

Projekta izmaksas 297129,91 Eiro

Esošā autoceļa pārbūvējamā posma garums ir 4,59 km. Autoceļš pieslēdzas valsts vietējam autoceļam V843 Barkava-Lubāna un V868 Meirāni - Degumnieki – Zvidziena. Projekta risinājumi nodrošinās ceļa iekļaušanos ainavā, virszemes ūdens atvades sakārtošanu iespēju robežās un seguma atjaunošanu, kas nodrošinās perspektīvajai satiksmes intensitātei un sastāvam atbilstošu slodžu izturību un satiksmes drošības līmeni. Būvdarbus veic SIA "Rubate". Plānots pabeigt 2018. gadā.

7. Autoceļa Krampāni – Sīmašas Dzelzavas pagastā, Madonas novadā posma pārbūve         

Projekta izmaksas 62319,50 Eiro

Pārbūvējamais ceļš atrodas Dzelzavas pagastā, Madonas novadā. Ceļa garums- 0,83 km. Tas kalpo piebraukšanai zemnieku vai individuālajām saimniecībām. Autoceļš pieslēdzas valsts reģionālajam autoceļam P37 Pļaviņas (Gostiņi) - Madona - Gulbene. Projekta risinājumi nodrošinās ceļa iekļaušanos ainavā, virszemes ūdens atvades sakārtošanu iespēju robežās un seguma atjaunošanu, kas nodrošinās perspektīvajai satiksmes intensitātei un sastāvam atbilstošu slodžu izturību un satiksmes drošības līmeni. Būvdarbus veic SIA "MTE". Plānots pabeigt 2018. gadā.

Informāciju sagatavoja Klinta Galeja projektu sagatavošanas un ieviešanas speciāliste
Ievietoja Dāvis Veckalniņš.
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums