Projekts "Sporto visa klase"

iesūtīts: 2018.03.26 15:16
Pilnā sparā norit Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) organizētā projekta “Sporto visa klase” ceturtās sezonas aktivitātes.

Projekta “Sporto visa klase” mērķis ir četru mācību gadu laikā mērķtiecīgi uzlabot visu klases skolēnu fizisko sagatavotību, veselību, stāju, nodrošināt nepieciešamās fiziskās slodzes apjomu, motivēt mācīties un nodarboties ar sportu. Tas paredz trīs fakultatīvās sporta nodarbības nedēļā, papildus divām noteiktām priekšmeta standartā obligātām sporta stundām. Viena papildus nodarbība peldēšanā vai sporta nodarbība svaigā gaisā, otra- sporta spēles( futbola iemaņu apgūšana), savukārt trešā nodarbība ir paredzēta vispārējā fiziskā sagatavotībā un vingrošanā. Fakultatīvās nodarbības notiek saskaņā ar Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) izstrādātu metodisko materiālu.

Madonas pilsētas vidusskola projektā piedalās trešo gadu.

Projektā ir iesaistītas 3 mūsu skolas klases. 4.a un 5.c klašu skolēni turpina uzsāktās gaitas un šogad tiem pievienojās 3.b klases skolēni.

Visās projektā iesaistītās klasēs skolēni sporto 5 reizes nedēļā, fakultatīvās nodarbības notiek atbilstoši izstrādātai programmai. Ik gadu sezonas sākumā tiek veikta dalībnieku antropometrija, 2.semestra sākumā notiek skolēnu vispārējo fizisko spēju un stājas novērtējumu pārbaudes, sezonas beigās tiek noskaidrots pašvaldības, sporta pedagogu, klašu audzinātāju, bērnu un viņu vecāku viedoklis par projektu, tā norises veidu un formu.

Šogad pirmajā ceturksnī 3.b klases skolēni apmeklēja PII ”Saulīte” baseinu un ieguva priekšzināšanas peldēšanā, 4.a un 5.c klašu skolēni rudenī aktīvi darbojās sporta nodarbībās svaigā gaisā. Ziemā projekta dalībnieki tiek iesaistīti slēpošanas nodarbībās.

Janvārī sākās organizatoru rīkotās „Sporto visa klase” kausa izcīņas aktivitātēs, kurās skolēni mērojas spēkiem reģionālajās draudzības sacensībās, tiek novērtētas klases skolēnu sekmes, trijos pārbaudījumos tiek noteikts katras klases meiteņu un zēnu fizisko spēju vidējais radītais, kā arī klasei būs jāizpilda mājas darbs. Sasniegumi tiks apkopoti un atspoguļoti kopvērtējumā, un mācību gada beigās labākā klase no katra Latvijas reģiona piedalīsies fināla sacensībās.

Pagājušās sezonas kopvērtējumā labāko sniegumu uzrādīja 3.a (šogad 4.a) klases skolēni, apakšgrupas draudzības sacensībās skolēni ieguva godalgoto 3.vietu un 83 3.klašu konkurencē ierindojās augstā 17. vietā.

Katrai projektā iesaistītai klasei ir kurp tiekties - kopīgs mērķis disciplinē, saliedē klases kolektīvu, motivē skolēnus uzlabot sekmes, attīstīt savas fiziskās spējas. Visnotaļ tas ir komandas darbs. Mūsu līdzdalību projektā atbalsta un nodrošina Madonas pilsētas vidusskolas administrācija, Madonas novada pašvaldība un skolēnu vecāki. Par projekta programmas īstenošanu rūpējas sporta skolotāji E. Gusarova, D. Vuškāns, M. Indriksons un klašu audzinātājas J. Spalva, A. Voitiņa, A. Kurmīte.

Projekts jau tagad ir pierādījis, ka papildus sporta nodarbības tas ir ieguldījums bērnu attīstībā un veselībā



‌Titulfoto: projekta ceturtās sezonas atklāšanas pasākumā Valmierā, 3.b klases skolēni un skolotāji (foto no J.Spalvas arhīva).


‌Informāciju sagatavoja: Elita Gusarova
‌Madonas pilsētas vidusskolas sporta skolotāja

‌Informāciju ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums