.

Turpinās sarunas par svinīgās parādes norisi š.g. 4.maijā Madonā.

iesūtīts: 2018.02.20 09:29
19.februārī Madonas novada pašvaldībā turpinājās jau iesāktās sarunas par gaidāmo Brīvības svētku svinīgo parādi 2018.gada 4.maijā Madonā.

Lai iepazīstinātu ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem arī tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālo valsts svētku parādi 18.novembrī Rīgā, pirms vairākiem gadiem aizsardzības nozare aizsāka jaunu tradīciju – valsts Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, kādā no Latvijas novadiem organizēt Nacionālo bruņoto spēku dienu, kura kopš 2013.gada norit ar devīzi "4.maijs - Brīvības svētki". Pirmā šāda diena notika 2012. gadā Rēzeknē, bet gadu vēlāk - Kuldīgā. 2014. gadā bruņotie spēki Brīvības svētkus svinēja Valmierā. Savukārt 2015. gadā svētkus svinēja Jelgavā, bet pērn - Liepājā, kur arī tapa zināms, ka 2018. gada 4. maijā par pasākuma norises vietu ir izvēlēta Madona.

Vienlaikus Latvijas simtgades gadā, tieši Madonā atzīmēsim gan Latvijas armijas 99.gadadienu, gan kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem svinēsim Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu.

Brīvības svētki tradicionāli sāksies ar dievkalpojumu plkst.9:00 Madonas katoļu baznīcā, piedaloties Latvijas valsts amatpersonām, Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un pilsētas pašvaldības vadībai. Tam no plkst. 11:00 – 12:00 sekos Latvijas un ārvalstu bruņoto spēku, Valsts robežsardzes, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Jaunsardzes vienību un tehnikas parāde, lidojumu paraugdemonstrējumi (jārēķinās ar īslaicīgu skaļu troksni pilsētas centrā), kā arī virkne citas svētku aktivitātes. Svinīgo parādi būs iespējams vērot arī LTV1. Galvenās parādes, paraugdemonstrējumu un tehnikas apskates vietas plānotas - Saules ielā, Saieta laukumā, Valmieras ielā, stāvlaukumā pie Sporta centra Madonā.

Pasākums solās būt ļoti vērienīgs, piedaloties ap 500 karavīru, zemessargu, robežsargu, policistu, ugunsdzēsēju glābēju un jaunsargu. Madonas novada pašvaldībai tas ir milzīgs pagodinājums, izaicinājums un arī liela atbildība uzņemt šos svētkus šeit, tostarp arī Latvijas Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un aizsardzības ministru Raimondu Bergmani.

Šādi svētki Madonā vēl ne reizi nav notikuši. Tā kā parādes ģenerālmēģinājums notiks iepriekšējās dienas, 3.maija, vakarā – tuvojoties notikumam, mēs Jums pastāstīsim par gaidāmajiem satiksmes ierobežojumiem (ļoti cerot uz Jūsu sapratni un atsaucību) un precizēsim svētku programmu.

Brīvības svētki tiek organizēti Madonas novada pašvaldības ciešā sadarbībā ar Latvijas Aizsardzības ministriju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.


Foto - tikšanās 19.02., piedaloties ap 45 dalībniekiem no parādē iesaistītajām organizācijām, pilsētas un svētku norišu vietu apskate.


‌Informāciju apkopoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums