.

Madonā viesojās Izraēlas vēstniecības pārstāvji

iesūtīts: 2018.02.15 18:48
14.februārī Madonā viesojās Izraēlas vēstniece Lirone Bar-Sadē (Lironne Bar Sadeh) un Izraēlas vēstniecības Kultūras nodaļas vadītāja Marika Piņķe.

Vizītes galvenais mērķis bija viesošanās Madonas novada bibliotēkā, lai aktualizētu izraēliešu bērnu grāmatu ilustrāciju izstādi “Es piederu šeit”, kas bibliotēkas Konferenču zālē būs apskatāma līdz 3.martam. Atgādinām, ka laika posmā no 12.-17. februārim bibliotēkā norit dažādi Izraēlas nedēļas pasākumi, kas tapušas sadarbībā ar Izraēlas vēstniecību.

Līdzās pasākumam bibliotēkā vēstnieces interesēs bija iepazīšanās arī ar Madonas novada pašvaldību, tās priekšsēdētāju, un turpmāko sadarbības iespēju meklēšana kultūras, izglītības un ekonomikas jomās. Tikšanās Madonas novada pašvaldībā, piedaloties minēto sfēru speciālistiem, izvērtās ļoti atvērtā, sirsnīgā un savstarpēji ieinteresētā diskusijā. Jāpiebilst, ka 14.februāris bija arī Ēnu diena, un dienas gaitās domes vadību, vērojot to ikdienas darbu un pienākumus, pavadīja ap 10 "ēnām". Vēstniece atsaucīgi pieņēma jauniešu klātbūtni, iesaistot tos arī sarunās.

Tāpat vēstniece labprāt iepazinās ar Madonas novadpētniecības un mākslas muzeja Izstāžu zāļu piedāvājumu, kur tieši šobrīd skatāmas izstādes par Latvijas vēsturi, tradīcijām, mākslu un īpašo kultūras mantojumu.

Bet dienas noslēgumā vēstniece piedalījās sarunās par uzņēmējdarbības iespējām un tās atbalsta mehānismiem Madonas novadā Madonas Biznesa inkubatorā. Iepazīstoties ar sagatavotajām speciālistu (Uzņēmējdarbības un tūrisma attīstības nodaļas vadītāja p.i. Ilzes Voginas un Madonas Biznesa inkubatora projektu vadītājas Lienas Hačatrjanas) prezentācijām, vēstniece aktīvi iesaistījās sarunās ar jaunajiem uzņēmējiem, sniedza ierosinājumus turpmākajām atbalsta iespējām un novērtēja madoniešu ieguldījumu uzņēmējdarbības vides kopšanā un attīstīšanā. 



Lirones Bar-Sadē kundzes interesēs ir apskatīt un iepazīt Latvijas novados notiekošo un, būdama Madonas novadā pirmo reizi, viņa solīja te atgriezties pavasarī, turpinot savu iepazīšanos ar Madonas novada uzņēmumiem, savukārt, vasarā viņa ļoti labprāt atbrauktu uz Melleņu svētkiem, kas šogad jau 4.reizi notiks z/s "Jāņkalni".


‌Informāciju sagatavoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums