18.01.2018. - Latvijas valsts simtgades gada atklāšana

iesūtīts: 2018.01.18 17:19
Visā Latvijā šodien, gada pirmajā 18.datumā, oficiāli tiek atklāts Latvijas valsts simtgades gads.

Arī Madonas novada pašvaldības darbinieki pulcējās, lai skaisti šo gadu iesāktu, vienlaikus par godu mūsu valstij - mūsu Latvijai veicot svinīgu ierakstu - vēlējumu Tautas Saimes grāmatā (par to vairāk šeit). Par godu šai dienai tika sarūpēts kliņģeris, Latvijas lauku un pļavu tējzāļu tēja un īpašai noskaņai skanēja cītars.

Šajā dienā Madonā notika vēl kāds cēls pasākums - Lūgšanu brokastis ar mērķi pulcēt atbildīgākos un ietekmīgākos pilsētas līderus savstarpējai sadraudzībai un iedrošinājumam. Aicināto vidū bija Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs, deputāti, Madonas iestāžu vadītāji un uzņēmēji. Pasākuma ietvēra dalīšanos pieredzē, sarunas, liecību došanu, muzikālu priekšnesumu un vieglas brokastu uzkodas. Arī šeit ikvienam bija dota iespēja veikt savu ierakstu Tautas Saimes grāmatā.

22. janvārī pēdējo ierakstu no Madonas novada puses šajā grāmatā veiks bijušais madonietis, Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis (kurš piedalīsies "Draudzīgā aicinājuma" pasākumā Madonas pilsētas vidusskolā). Tad tā tiks nodota Rīgas Aktīvo Senioru Aliansei - Biedrībai RASA. Esam lepni, ka nebūsim atstājuši nevienu brīvu lappusi.



Šodien, 18. janvārī, Latvijas Nacionālajā Bibliotēkā izskanēs Multimediāla izrāde “Gaismas raksti”, kas būs kā starta NOTIKUMS Latvijas valsts simtās dzimšanas dienas gadā.

Laikmetīgs stāsts par to, kur savu spēku smelties mūsdienīgam latvietim, par mūsu valsti, kuru ar katru nodzīvoto brīdi radām mēs paši, un par kultūras elpu, kuru saņemam no iepriekšējām paaudzēm un, tulkotu sava laika toņkārtā, iepūšam savos bērnos.

LTV šo uzvedumu atspoguļos 20.janvārī.



‌Informāciju sagatavoja un ievietoja: Ilze Riekstiņa
Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums