.

Ģitāristu sesija šogad notiks jau 21. reizi

iesūtīts: 2017.09.21 16:53
Ģitāristu sesijā no 22. līdz 27.oktobrim, Praulienas skolā, kā ik gadu, arī šogad, satiksies zinātkāri muzikanti – ģitāristi, bundzinieki, vokālisti un koklētāji.

Lai arī šoruden dotu pienesumu Latvijas mūzikas paletei, sesijas organizatoru komanda turpina strādāt! Tiek veidota programma, kura tiek pildīta ar meistarklasēm, koncertiem un draudzīgu atmosfēru. Sesijas interesantākā daļa ir vakaru koncerti, patreiz organizatoriskas sarunas notiek ar grupām Carnival Youth, Very Cool People, piekrišanu muzicēt sesijā ir devušas grupas  - Vilkači, Karmafree, Moussa Diallo trio un Rihards Lībietis orchestra. Šogad sesiju ar savu klātbūtni pagodinās mūziķi no Kopenhāgenas - „Moussa Diallo trio”. Afroeiropieti Moussu Kopenhāgenā dēvē par Big Man. Viņš ir pasaules klases mūziķis, komponists, bērnu mūziklu autors, kurš labprāt ar muzikālajām izrādēm uzstājas Eiropas un Āfrikas valstīs, Indijā, Indonēzijā un citur.

Ir iecere sesijas laikā iestudēt oriģinālskaņdarbu, kurā skanētu latviešu un āfrikāņu tautas melodijas un kura atskaņošanā piedalītos gan visi meistari, gan dalībnieki un tālākais Moussa Diallo, kuram saknes ir Kamerūnā.

Sesijas mācībspēks ir Latvijas mūziķi-pedagogi,  protams, gaidīti madonieši – Mārcis Auziņš, Ingars Viļums, Andris Buiķis, Sandris Sproģis, Edmunds Vestmanis, Juris Skrajāns un citi, kuri sevi uzskata par sesijai piederošiem.

‌Padsmitnieki joprojām aizraujas un mācās folku, džezu  visvairāk rokmūziku. Sesijas programma piedāvās diskutēt par rokmūzikas ietekmi sabiedrībā un politikā.

‌Uģis Olte prezentēs un komentēs Latvijas - Norvēģinas kopražojuma dokumentālo mūziklu „Atbrīvošanas diena”. Filma pirmizrādi piedzīvojusi Amsterdamā, izrādīta arī Zviedrijā, Norvēģijā, Kazahstānā un citviet un to pavada slavinošanas atsauksmes.

‌Pieteikšanās turpinās.
‌‌


Svētdien, 22.oktobrī,  plkst.17.00 Praulienas skolas zālē konkurss „PASAULES RITMI”
‌Konkursu organizē Praulienas pagasta pašvaldība sadarbībā ar „Ģitāristu sesiju”.

Jau trešo gadu Praulienā notiek jauno vokāli instrumentālo ansambļu konkurss. Šogad konkurss nedaudz paplašinājis nosaukumu no „Praulienas Rimi” uz „Pasaules Ritmi Praulienā”, bet konkursa mērķi paliek iepriekšējie – popularizēt valstī vokāli instrumentālo ansambļu muzicēšanas tradīcijas un veicināt ansambļu mākslinieciskās un profesionālās meistarības izaugsmi.

Praulienas pagasta rīkotais konkurss, tāpat kā iepriekšējos gadus, tiek rīkots pirmajā „Ģitāristu sesija” dienā, šogad tas iekrīt 22.oktobrī, tāpēc tas notiek sadarbojoties ar tās organizatoru Imantu Pulksteni. Konkursa nolikums un anketas atrodamas mājas lapā www.gitaristusesija.lv. Pieteikuma anketas jāiesūta līdz 15.oktobrim projekta „Pasaules Ritmi Praulienā” organizatorei Sarmītei, e-pasts sarmite.lazdina@inbox.lv.

Konkursā tiek gaidītas grupas no visiem Latvijas novadiem, kuras neizmanto programmētu mūzikas pavadījumu vai fonogrammas un sagatavojušas trīs skaņdarbus vai dziesmas.

Konkursu vērtēs grupas „MATENERGY” mūziķi, kuri konkursa noslēgumā sniegs koncertu.

Konkursa uzvarētāji saņems dāvanu kartes no veikala “Sound Factory” un specbalvas. Specbalvas saņems arī labākie dažādu mūzikas instrumentu izpildītāji.

Konkursu „Pasaules Ritmi Praulienā” -2017 finansiāli atbalsta Praulienas pagasta pārvalde un Madonas novada pašvaldība.

Konkursa nolikums un anketa atrodama interneta vietnē www.gitaristusesija.lv
‌ 

„Pasaules Ritmi” organizatori vēl muzikālas idejas, ražīgus mēģinājumus un pārliecinošus startus konkursā!

Ģitāristu sesijas organizators - Imants Pulkstenis
‌Projekta „Pasaules Ritmi Praulienā” -2017 organizatore Sarmīte Lazdiņa.


‌Informāciju iesūtīja: Ilze Riekstiņa

Pārsūti Draugiem.lv Pārsūti Facebook Pārsūti Twitter Pārsūti LinkedIn
© 2008-2024 Madonas novads. Visas tiesības aizsargātas. Izgatavoja GlobalPro »
Datu privātuma politika · Sīkdatņu politika · Pielāgot sīkdatnes · Piekļūstamības paziņojums